![Стародавня українська закуска стане найбільш запам’ятовуваною стравою на різдвяному столі](https://thumbor.my.ua/UKV6CJBwua-BXXM7lGh3ykvK0T4=/800x400/smart/filters:format(webp)/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F76dd43b3267cf40f4a19da506516db3b.jpg)
Стародавня українська закуска стане найбільш запам’ятовуваною стравою на різдвяному столі
Усі точно здивуються такому соусу
Кожен кулінар готується до святкування одного з найголовніших християнських свят та шукає рецепти незвичайних страв до різдвяного столу. Саме тому пропонуємо приготувати пікантний соус з буряка та хрону.
Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо цвіклі – австрійський за походженням соус, дуже популярний у нашій країні. Це не дивно, адже у його складі — хрін та буряк, улюблені в Україні продукти. Така яскрава на смак і колір страва стане незамінним доповненням і до святкового застілля, і до сімейного обіду.
Як приготувати цвіклі — гостру закуску з буряка та хрону
Інгредієнти на 2 порції:
- буряк — 2 шт.;
- хрін — 1 шт.;
- лимон, сік, цукор сушений кмин — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Помийте буряк, загорніть його у фольгу і запікайте в духовці, для молодого овочів знадобиться близько 40 хвилин. Можна також відварити буряки до готовності. Натріть їх на середній тертці.
- Почистьте корінь хрону, також натріть на середній тертці.
- Змішайте хрін та буряк. Їхня пропорція має бути такою, щоб було не дуже ніжно, але й не дуже гостро.
- Заправте цвіклі оцтом або лимонним соком, додайте цукор, сіль, за бажанням додайте кмин.
Цвіклі можна подавати з лавашем за рецептом "Телеграфа ", олією та шматочком м’яса. Смачного.
![loader](/files/images/preloader.gif)
![loader](/files/images/preloader.gif)