Lemon Bottle проти жиру: набирає обертів сумнівний з точки зору медиків спосіб схуднення
Lemon Bottle проти жиру: набирає обертів сумнівний з точки зору медиків спосіб схуднення

Lemon Bottle проти жиру: набирає обертів сумнівний з точки зору медиків спосіб схуднення

У світі набирає популярності продукт для схуднення під назвою Lemon Bottle. Повідомлення про цей засіб, що обіцяє чудові результати, вже стали вірусними в соціальних мережах. Тільки в TikTok за два місяці їх переглянули 81,5 млн разів. Однак лікарі сумніваються в довгостроковій безпеці цього методу.

Маркетингова сенсація

Як повідомляється, рекламний відео-ролик демонструє, як швидко й ефективно жовта рідина з ємності з етикеткою Lemon Bottle розчиняє розкладений на столі жир.

За останні шість місяців Lemon Bottle стала вірусною маркетинговою сенсацією. Реклама процедур вартістю від 50 фунтів стерлінгів часто трапляється на Facebook Marketplace, Instagram і у вітринах салонів на центральних вулицях Великої Британії.

Зараз дивляться

Дані Google показують, що, хоча до цього року у Великій Британії пошукових запитів про пляшку з лимоном практично не було, за минулі кілька місяців вони різко зросли, обігнавши запити про ліпосакцію і набагато перевершивши інтерес до інших препаратів, що розчиняють жир.

Немає клінічних доказів

– Мене це дійсно непокоъть. Цей продукт претендує на звання найшвидшого і найсильнішого розчинника жиру в галузі, але, схоже, він не має клінічних доказів, – зазначила лікарка-косметологиня, піклувальниця Британського коледжу естетичної медицини Софі Шоттер.

Повідомляється, що останніми місяцями також почастішала кількість повідомлень про проблеми безпеки, пов’язані з Lemon Bottle. Save Face, реєстр акредитованих практиків, повідомив, що 2023 року було зареєстровано 90 скарг на продукт, причому 50 із них – за останні три місяці.

До скарг належать твердження про те, що клієнти взагалі не побачили результатів або страждали від тривалих синців або набряків, інфекцій, абсцесів і, в одному випадку, некрозу, відмирання тканин тіла.

Основні інгредієнти

Створена компанією Sid Medicos, що базується в Сеулі, Південна Корея, Lemon Bottle вважається сильнішою, безпечнішою та ефективнішою, ніж інші ін’єкції для розчинення жиру. При цьому повний список інгредієнтів препарату недоступний в Інтернеті, а запити на більш детальну інформацію залишилися без відповіді.

Але на веб-сайті компанії зазначено, що ключовими інгредієнтами є бромелайн, рибофлавін і лецитин, які вводять у ділянку стійкого жиру на обличчі або в тілі.
У компанії зазначили, що інгредієнти працюють разом, розщеплюючи жирові клітини на жирні кислоти, які природним чином вимиваються під час сечовипускання.

Суб’єктивна реальність

Водночас авторитетні лікарі-косметологи Великої Британії заявили, що немає жодних наукових робіт, які б підтверджували ефективність і безпеку цього продукту.

Зазначається, що, якщо більшість рекламних акцій виходять від професійних косметологів, які пропонують подібні жиророзчинні процедури, виробник Lemon Bottle робить аналогічні сміливі заяви виключно на своїх офіційних каналах.

Експертів також насторожує і той факт, що Lemon Bottle може вільно використовуватися фахівцями, які не є медичними працівниками і не підлягають жодному професійному нагляду.

Джерело матеріала
loader
loader