Замініть звичні салати незвичайним яжиновим салатом
Класичні страви на нашому новорічному столі — олів’є, салат із крабовими паличками та оселедець під "Шубою". Традиційна страва у наших сусідів-поляків називається яжиновий салат.
Головні складові такої страви (салату по-польськи) – це залишки овочів, які використовувалися для овочевого бульйону. Такий незамінний на кожному святі салат став частиною польської культури. Спробуємо приготувати його разом із Shuba?
Як приготувати яжиновий польський салат
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля — 3 шт.;
- морква — 2 шт.;
- корінь петрушки — 1 шт.;
- яблуко — 0.5 шт.;
- яйця курячі — 4 шт.;
- майонез 72% — 1 склянка;
- гірчиця — 1 ч. л.;
- квашені огірки — 3 шт.;
- цибуля жовта ріпчаста — 0.25 г;
- горошок консервований — 200 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Картоплю, моркву та петрушку миємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності близько 40 хвилин.
- Відціджуємо воду, охолоджуємо все, чистимо овочі, все подрібнюємо та викладаємо у велику миску.
- Круто варимо яйця, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо до інших інгредієнтів.
- Огірки, цибулю та яблуко чистимо, нарізаємо кубиками, разом з відцідженим горошком відправляємо до інших інгредієнтів. Додаємо сіль та перець.
- Майонез змішуємо з гірчицею та заправляємо салат. Все ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.