Як відзначають Новий рік сусіди: рецепт традиційної польської страви
Як відзначають Новий рік сусіди: рецепт традиційної польської страви

Як відзначають Новий рік сусіди: рецепт традиційної польської страви

Замініть звичні салати незвичайним яжиновим салатом

Класичні страви на нашому новорічному столі — олів’є, салат із крабовими паличками та оселедець під "Шубою". Традиційна страва у наших сусідів-поляків називається яжиновий салат.

Головні складові такої страви (салату по-польськи) – це залишки овочів, які використовувалися для овочевого бульйону. Такий незамінний на кожному святі салат став частиною польської культури. Спробуємо приготувати його разом із Shuba?

Як приготувати яжиновий польський салат

Інгредієнти на 6 порцій:

  • картопля — 3 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • корінь петрушки — 1 шт.;
  • яблуко — 0.5 шт.;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • майонез 72% — 1 склянка;
  • гірчиця — 1 ч. л.;
  • квашені огірки — 3 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 0.25 г;
  • горошок консервований — 200 г;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, моркву та петрушку миємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності близько 40 хвилин.
  2. Відціджуємо воду, охолоджуємо все, чистимо овочі, все подрібнюємо та викладаємо у велику миску.
  3. Круто варимо яйця, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо до інших інгредієнтів.
  4. Огірки, цибулю та яблуко чистимо, нарізаємо кубиками, разом з відцідженим горошком відправляємо до інших інгредієнтів. Додаємо сіль та перець.
  5. Майонез змішуємо з гірчицею та заправляємо салат. Все ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.
Теги за темою
Польша Новий рік
Джерело матеріала
loader
loader