/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fac2e47aff4a6f1e66105b64ba2eeda48.jpg)
Як відзначають Новий рік сусіди: рецепт традиційної польської страви
Замініть звичні салати незвичайним яжиновим салатом
Класичні страви на нашому новорічному столі — олів’є, салат із крабовими паличками та оселедець під "Шубою". Традиційна страва у наших сусідів-поляків називається яжиновий салат.
Головні складові такої страви (салату по-польськи) – це залишки овочів, які використовувалися для овочевого бульйону. Такий незамінний на кожному святі салат став частиною польської культури. Спробуємо приготувати його разом із Shuba?
Як приготувати яжиновий польський салат
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля — 3 шт.;
 - морква — 2 шт.;
 - корінь петрушки — 1 шт.;
 - яблуко — 0.5 шт.;
 - яйця курячі — 4 шт.;
 - майонез 72% — 1 склянка;
 - гірчиця — 1 ч. л.;
 - квашені огірки — 3 шт.;
 - цибуля жовта ріпчаста — 0.25 г;
 - горошок консервований — 200 г;
 - сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
 
Спосіб приготування:
- Картоплю, моркву та петрушку миємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою, солимо і варимо до готовності близько 40 хвилин.
 - Відціджуємо воду, охолоджуємо все, чистимо овочі, все подрібнюємо та викладаємо у велику миску.
 - Круто варимо яйця, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо до інших інгредієнтів.
 - Огірки, цибулю та яблуко чистимо, нарізаємо кубиками, разом з відцідженим горошком відправляємо до інших інгредієнтів. Додаємо сіль та перець.
 - Майонез змішуємо з гірчицею та заправляємо салат. Все ретельно перемішуємо та подаємо на стіл.
 

