Не тільки смачно нагодує, а й підніме настрій
Новий рік та святковий стіл у багатьох асоціюється саме з ароматом мандаринів. І якщо ви залишите кілька мандаринів для приготування курки, в результаті ви отримаєте неймовірну соковиту та ароматну страву.
Найсмачніша курочка з мандаринами за рецептом "Важно знать" стане справжньою окрасою новорічного столу. Незвичайний, але фантастичний рецепт спитають у вас абсолютно всі гості.
Як приготувати курку з мандаринами
Інгредієнти:
- 12 курячих ніжок;
- 6 мандаринок;
- 5 зубчиків часнику;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- 2 ст. л. соєвого соусу;
- 2 ст. л. коньяку;
- корінь імбиру;
- чорний мелений перець, паприка, сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Ретельно миємо мандарини, імбир, часник та курячі стегна.
- З курки знімаємо шкіру та відокремлюємо м’ясо від кісток. М’ясо складаємо в окремий посуд, солимо і залишаємо на півгодини.
- Мандарини очистимо від шкірки й ділимо на шматочки. Зубчики часнику та корінь імбиру натираємо на дрібній тертці.
- В окремій посудині змішуємо подрібнені імбир та часник, заливаємо соєвим соусом, туди ж додаємо паприку, перець та коньяк.
- Куряче філе обсмажуємо на сковороді з оливковою олією до золотистої скоринки з обох боків. Готове м’ясо заливаємо імбирно-часниковим маринадом на 10 хвилин.
- Через зазначений час у форму для запікання викладаємо філе і мандарини, зверху поливаємо маринадом, що залишився, і запікаємо 15–20 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.
З мандаринами також можна приготувати незвичайний десерт до новорічного столу. Вам точно сподобається.