/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fe73c6ffdb4b1d5d1b3a22747cef87633.jpg)
Посуд мити не доведеться після цього салату: просто гості оближуть усі тарілки
Радимо приготувати подвійну порцію страви
У новорічну ніч кожен кулінар хоче здивувати своїх гостей незвичайними та смачними стравами. Саме з цієї причини ми пропонуємо приготувати салат зі смаженими грибами та куркою.
Така страва за рецептом Shuba точно стане прикрасою святкового столу. Але його спокійно можна приготувати й без приводу, якщо хочеться побалувати себе смачненьким. У рецепті ми використовуємо печериці, але ви спокійно можете брати будь-які смак — від цього не стане гірше.
Як приготувати салат зі смаженими грибами
Інгредієнти на 4 порції:
- куряче філе — 1 шт.;
 - печериці — 200 г;
 - яйця курячі — 2 шт.;
 - цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
 - сир твердий — 100 г;
 - майонез 72% — 100 г;
 - олія соняшникова — 2 ст. л.;
 - сіль, перець чорний мелений, гілочка петрушки — на смак.
 
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо, відварюємо до готовності протягом 30 хвилин і нарізаємо маленькими шматочками.
 - Яйця відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками.
 - Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та смажимо на сковороді з олією до прозорості. Додаємо нарізані слайсами гриби та смажимо до випаровування вологи.
 - Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо, додаємо майонез та ретельно перемішуємо. Викладаємо салат гіркою та присипаємо натертим сиром.
 - Салат відправляємо в холодильник на 1 годину, після чого прикрашаємо гілочкою петрушки та подаємо до столу.
 
Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Ці знання вам знадобляться.

