Посуд мити не доведеться після цього салату: просто гості оближуть усі тарілки
Посуд мити не доведеться після цього салату: просто гості оближуть усі тарілки

Посуд мити не доведеться після цього салату: просто гості оближуть усі тарілки

Радимо приготувати подвійну порцію страви

У новорічну ніч кожен кулінар хоче здивувати своїх гостей незвичайними та смачними стравами. Саме з цієї причини ми пропонуємо приготувати салат зі смаженими грибами та куркою.

Така страва за рецептом Shuba точно стане прикрасою святкового столу. Але його спокійно можна приготувати й без приводу, якщо хочеться побалувати себе смачненьким. У рецепті ми використовуємо печериці, але ви спокійно можете брати будь-які смак — від цього не стане гірше.

Як приготувати салат зі смаженими грибами

Інгредієнти на 4 порції:

  • куряче філе — 1 шт.;
  • печериці — 200 г;
  • яйця курячі — 2 шт.;
  • цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
  • сир твердий — 100 г;
  • майонез 72% — 100 г;
  • олія соняшникова — 2 ст. л.;
  • сіль, перець чорний мелений, гілочка петрушки — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, відварюємо до готовності протягом 30 хвилин і нарізаємо маленькими шматочками.
  2. Яйця відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо і нарізаємо кубиками.
  3. Цибулю чистимо, нарізаємо кубиками та смажимо на сковороді з олією до прозорості. Додаємо нарізані слайсами гриби та смажимо до випаровування вологи.
  4. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо, додаємо майонез та ретельно перемішуємо. Викладаємо салат гіркою та присипаємо натертим сиром.
  5. Салат відправляємо в холодильник на 1 годину, після чого прикрашаємо гілочкою петрушки та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Ці знання вам знадобляться.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader
loader