Виноград, горіхи та трохи маку – близькі не здогадаються, що ви готуєте
Виноград, горіхи та трохи маку – близькі не здогадаються, що ви готуєте

Виноград, горіхи та трохи маку – близькі не здогадаються, що ви готуєте

Гості точно будуть у захваті

Важко уявити новорічний стіл без найрізноманітніших салатів. І якщо ви хочете здивувати близьких незвичайною стравою, тоді цей рецепт для вас.

Якщо взяти трохи винограду, горіхів, м’яса та маку, все змішати, заправити майонезом, то вийде фантастичний салат. Спочатку близькі довго вгадуватимуть, що ви готуєте. Але варто лише відправити до рота першу ложку — і вони з’їдять страву до останнього шматочка. А рецептом цієї смакоти з нами ділиться Shuba.

Як приготувати салат з маком

Інгредієнти на 2 порції:

  • куряче філе — 400 г;
  • цибуля біла салатна — 1 шт.;
  • оцет — 1 ст. л.;
  • виноград — 100 г;
  • селера, стебло — 1 шт.;
  • волоські горіхи — 20 г;
  • майонез 50% — 4 ст. л.;
  • сіль — до свого смаку;
  • мак — 2 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе миємо, відварюємо до готовності або готуємо у сковороді під кришкою. Даємо охолонути та нарізаємо шматочками.
  2. Далі потрібно підготувати інші інгредієнти. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями та маринуємо в оцті на 15 хвилин. Волоські горіхи злегка обсмажуємо у сковороді. Стебло селери нарізаємо.
  3. У мисці змішуємо куряче м’ясо, цибулю, селера, горіхи, виноград. Солимо, додаємо мак, заправляємо майонезом. Все ретельно перемішуємо та подаємо до столу.

Раніше ми розповідали, скільки можна зберігати салати. Вам ці знання знадобляться.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader
loader