/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F446bdf02caa80a2c4d950e9e4ef9e063.jpg)
Закусочний холодець на новорічний стіл: так ви його ще не готували, найпростіший рецепт
Дуже мало часу залишилося до Нового року, тому пропонуємо вам швиденько ознайомитися з цікавою закускою, яка замінить холодець.
І виглядає вона сучасніше. Якщо ви не встигаєте приготувати її для найближчого свята, то завжди можете зробити це наприклад до Різдва, якщо відзначаєте 7 січня або просто так, щоб порадувати себе.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F4d2513c75106a017660c234da2a2abda.jpg)
Інгредієнти для закусочного холодця:
- м'ясо - 500 г;
- вода - літр;
- лавровий лист - 2 шт.;
- чорний перець - 5 шт.;
- соль — ч.л.;
- желатин – 20 г;
- яйце - 3 шт.
Приготовление закусочного холодца:
1. Відварюємо годину м'ясо у воді, додаємо лавровий лист, сіль чорний перець. Варимо під кришкою м'ясо кілька годин, а потім зціджуємо бульйон через сито. У 100 мл бульйону додаємо желатин і ретельно перемішуємо. Залишаємо желатинову суміш на 10 хвилин, тим часом ділимо м'ясо на волокна.
2. Розтоплюємо желатин у мікрохвильовій печі, виливаємо в решту бульйону. Відварюємо яйця до готовності, очищаємо та нарізаємо кожне надвоє. На дно форм для кексів наливаємо трохи бульйону, кладемо по половинці яйця.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fe62ea736b60c8a56d54221324d7d844a.jpg)
3. Додаємо на верхівку яйця м'ясні волокна. Заливаємо всі компоненти залишками бульйону. Залишаємо закуску в холодильнику на кілька годин до застигання. Виймаємо з форм холодець з яйцем і подаємо до столу.
Раніше ми повідомляли, що від такого точно не буде похмілля: рецепт новорічної закуски у вигляді помідорів, фаршированими гострим сиром та часником.

