Ліків не вистачає через війну в Україні: у Британії спалах випадків корости
Ліків не вистачає через війну в Україні: у Британії спалах випадків корости

Ліків не вистачає через війну в Україні: у Британії спалах випадків корости

У північній частині Великої Британії медики фіксують тривожне зростання кількості випадків корости, що спровокувало кризу охорони здоров’я в Сполученому Королівстві, водночас експерти назвали ситуацію абсолютним жахом.

Випадків удвічі більше, ніж зазвичай

За даними експертів, короста – дуже заразне шкірне захворювання, що викликається кліщами і передається під час прямого контакту зі шкірою.

Повідомляється, що в регіонах на півночі Англії в листопаді кількість випадків захворювання була вдвічі більшою за очікувану. Лікарі висловили занепокоєння з приводу наявності достатнього вирішення проблеми паразитів, перш ніж вона стане більш поширеною.

Зараз дивляться

Де фіксують випадки

– Основну проблему викликає поширення корости в будинках для людей похилого віку, університетських гуртожитках та інших громадських житлових приміщеннях, – розповів професор Мабс Чоудхурі, президент Британської асоціації дерматологів.

За його словами, це значно ускладнює лікування: якщо хоча б одна людина не буде вилікувана повністю, повторно заразитися можуть усі.

Постачання ліків і війна в Україні

Зазначається, що проблеми з ланцюжком постачань можуть ще більше ускладнити ситуацію, оскільки перметрин і малатіон – основні інсектициди, які використовуються для лікування корости у Великій Британії, стали дефіцитними після війни між Росією та Україною.

Симптоми корости

Експерти зазначають, що під час зараження коростою мікроскопічні кліщі проникають у верхній шар шкіри людини, спричиняючи висипання та свербіж, тяжкість яких різко зростає в нічні години.

За даними Департаменту охорони здоров’я та психічної гігієни Нью-Йорка, зараженими можуть бути такі частини тіла, як зап’ястя, лікті, коліна, геніталії, ділянка між пальцями і між сідницями.

Крім того, короста може проявлятися у вигляді:

  • червоних плям;
  • прищів;
  • шишок;
  • висипу;
  • пухирів;
  • потовщення шкіри у вигляді кірки вказує на більш серйозне зараження.

– Хоча випадки корости за своєю суттю не є серйозними, вони можуть впливати на якість життя пацієнта, тому важливим є швидке лікування, – зазначила професор Королівського коледжу лікарів загальної практики Каміла Хоторн.

Сором і осуд

За словами експертів, є і ще один бар’єр, з яким лікарі можуть зіткнутися під час розв’язання цієї проблеми: пацієнти, які захворіли на коросту, можуть відчувати сором, тому що оточуючі помилково вважають їх такими, що не дотримуються елементарних правил гігієни.

Теги за темою
Великобританія
Джерело матеріала
loader
loader