Експерти назвали ідеальну рибу, яку потрібно їсти як мінімум двічі на тиждень
Експерти назвали ідеальну рибу, яку потрібно їсти як мінімум двічі на тиждень

Експерти назвали ідеальну рибу, яку потрібно їсти як мінімум двічі на тиждень

Риба - один з небагатьох продуктів тваринного походження, пов'язаних з користю для здоров'я, і лосось знаходиться на першому місці.

Про це сказав доктор Даріуш Мозаффарян, професор і директор Інституту продуктів харчування в Університеті Тафтса, пише The New York Times. Мозаффарян виділив жирні кислоти омега-3, як одну з відмінних поживних властивостей лосося. У лососі їх більше, ніж у будь-якій іншій їжі, за винятком інших жирних риб, таких як оселедець та сардини.

Дослідження пов'язують споживання омега-3 жирних кислот з морепродуктів зі зниженням частоти інсультів та серцевих захворювань, оскільки ці жирні кислоти зменшують жорсткість артерій, що пов'язано з високим кров'яним тиском, а також мають протизапальну дію, яка може захистити від ожиріння та діабету 2 типу.

Мозаффарян також сказав, що омега-3 необхідні для розвитку мозку в ранньому віці, і нові дані свідчать про те, що регулярне їх вживання може захистити від вікового зниження когнітивних функцій і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.

Хоча людський організм здатний виробляти деяку кількість омега-3 самостійно, вживання продуктів з високим вмістом цих жирів забезпечить організму і мозку те, що їм потрібно, сказав він. Американська асоціація серця рекомендує з'їдати порцію риби (особливо жирної, наприклад лосося) по 3 унції не рідше двох разів на тиждень.

Хоча багато добавок містять омега-3, є докази того, що отримувати ці жири з морепродуктів краще, можливо, тому, що в м'ясі риби є сполуки, які допомагають запобігти розщепленню омега-3 під час травлення.

Крім того, експерти стверджують, що лосось містить і інші поживні речовини, такі як білок, селен і йодид, які можуть підтримувати або посилювати корисний вплив цих жирів. "Зазвичай основна увага приділяється омега-3, але саме весь комплекс робить лосося таким корисним", - сказав Метью Спраг, викладач дієтології в Інституті аквакультури університету Стерлінга.

Інші новини про користь продуктів

Нещодавно вчені розкрили правду про "хороших" і "поганих" вуглеводах. Нове дослідження показало, що не можна просто прибрати все, що ви вважаєте шкідливим. Також вчені назвали 10 продуктів, які можуть викликати "затуманення" мозку, і суперпродукт, який допоможе вам схуднути.

Теги за темою
Здоров'я
Джерело матеріала
loader
loader