/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F26%2F5ac8aa3a8ba6f3d137848b697dcca47c.jpg)
Експерти назвали ідеальну рибу, яку потрібно їсти як мінімум двічі на тиждень
Риба - один з небагатьох продуктів тваринного походження, пов'язаних з користю для здоров'я, і лосось знаходиться на першому місці.
Про це сказав доктор Даріуш Мозаффарян, професор і директор Інституту продуктів харчування в Університеті Тафтса, пише The New York Times. Мозаффарян виділив жирні кислоти омега-3, як одну з відмінних поживних властивостей лосося. У лососі їх більше, ніж у будь-якій іншій їжі, за винятком інших жирних риб, таких як оселедець та сардини.
Дослідження пов'язують споживання омега-3 жирних кислот з морепродуктів зі зниженням частоти інсультів та серцевих захворювань, оскільки ці жирні кислоти зменшують жорсткість артерій, що пов'язано з високим кров'яним тиском, а також мають протизапальну дію, яка може захистити від ожиріння та діабету 2 типу.
Мозаффарян також сказав, що омега-3 необхідні для розвитку мозку в ранньому віці, і нові дані свідчать про те, що регулярне їх вживання може захистити від вікового зниження когнітивних функцій і нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера.
Хоча людський організм здатний виробляти деяку кількість омега-3 самостійно, вживання продуктів з високим вмістом цих жирів забезпечить організму і мозку те, що їм потрібно, сказав він. Американська асоціація серця рекомендує з'їдати порцію риби (особливо жирної, наприклад лосося) по 3 унції не рідше двох разів на тиждень.
Хоча багато добавок містять омега-3, є докази того, що отримувати ці жири з морепродуктів краще, можливо, тому, що в м'ясі риби є сполуки, які допомагають запобігти розщепленню омега-3 під час травлення.
Крім того, експерти стверджують, що лосось містить і інші поживні речовини, такі як білок, селен і йодид, які можуть підтримувати або посилювати корисний вплив цих жирів. "Зазвичай основна увага приділяється омега-3, але саме весь комплекс робить лосося таким корисним", - сказав Метью Спраг, викладач дієтології в Інституті аквакультури університету Стерлінга.
Інші новини про користь продуктів
Нещодавно вчені розкрили правду про "хороших" і "поганих" вуглеводах. Нове дослідження показало, що не можна просто прибрати все, що ви вважаєте шкідливим. Також вчені назвали 10 продуктів, які можуть викликати "затуманення" мозку, і суперпродукт, який допоможе вам схуднути.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F33%2F2f755c63109d0f98b0d4cff5d967e466.jpg)
Це не вихідні: за що українців у Польщі позбавлять виплат на лікарняному
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F209%2F4f7c2b7c5f6664b531f6d6b41c6565d1.jpg)
У Харкові відкрили лабораторію протезування та ортезування
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F434%2Fd4ea4e53e275f52c52735f68b9079b12.jpg)
У Німеччині представили перший біологічний комп’ютер
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F457%2F520390b4cc1c9477b74a46e38308a6b5.jpg)
Що чекати від переведення годинників та як адаптуватися
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fdd60e73f0fb955fe914fc551d782c603.jpg)
Як чай впливає на організм і який напій найкорисніший: експерти дали відповідь
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3a60c9ca5fdb406747b31d5e6db79035.jpg)
Безкоштовне протезування ока: як отримати допомогу в Україні
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fb22fae29ad69bdb5a0118cd323f5b234.jpg)