Відомий шеф-кухар Джеймі Олівер рекомендувавприготувати оригінальний рецепт салату з кускусом.
"Думайте про цей салат з кускусом як про відправну точку, а не про постійний рецепт. Використовуйте це як джерело натхнення, щоб почати готувати кускус з вашими улюбленими овочами або залишками їжі, щоб створити унікальний і смачний обід", — цитує його Еxpress.
За словами Олівера, готується салат за 10 хвилин. Для нього знадобиться:
- кускус - 100 г;
- броколі - 250 г;
- фета - 20 г.
Кус-кус залийте окропом з дрібкою солі та залиште на 5-10 хвилин. У цей час Броколі поставте у кип'ячу воду й варіть 4 хвилини, поки вона не стана яскраво-зеленою та більш м'якою. Після цього дістаємо на друшляк і залишаємо на пару хвилин. Переходимо до соусу. Для заправки салату треба взяти:
- оливкова олія - 2 ст. л.
- апельсин - 1 шт.;
- часник - половина зубчика
- родзинки - жменя;
- кедрові горіхи - жменя;
- пучок свіжої м'яти - 15 г.
Часник треба подрібнити, додати до нього масло, сік апельсина, родзинки та горіхи. М'ятою будемо прикрашати.
Броколі дрібно нарізаємо. Виделкою треба розпушити кускус. Половину додаємо до броколі, а половину до заправки. Потім все разом змішуємо. Фету та м'яту додаємо перед подачею.
Інші поради від Джеймі Олівера
Нещодавно Джеймі Олівер поділився найкращим рецептом розсипчастого рису за 8 хвилин.
Також він розповідав, як приготувати легкий сніданок для всієї родини лише на одній сковороді і як приготувати найсмачнішу запечену картоплю в світі.