Багато хто працездатного віку: на Львівщині за добу зафіксували 49 випадків інсульту
Багато хто працездатного віку: на Львівщині за добу зафіксували 49 випадків інсульту

Багато хто працездатного віку: на Львівщині за добу зафіксували 49 випадків інсульту

Про рекордну кількість випадків інсульту за добу, зафіксовану 14 листопада, повідомили у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Зазначається, що серед хворих із гострим порушенням мозкового кровообігу є люди різного віку, чимало – з категорії працездатних.

Статистика інсультів

– Якщо в інші дні медики швидкої отримували понад 20 викликів до людей із симптомами інсульту, подекуди траплялися дні, коли таких викликів було менше 10, то 14 листопада зафіксували рекордну кількість викликів – 49. 15 листопада було 30 викликів, – повідомили в Центрі.

Згідно зі статистикою Центру, кількість інсультів щомісяця стрімко зростає. Так, у липні 2023 року було зафіксовано 682 виїзди на інсульт, у серпні – 748, у вересні – 751, у жовтні — 804.

Зараз дивляться

Вчасно розпізнати симптоми

Лікарі кажуть, що це дуже тривожний сигнал і тому кожна людина, починаючи зі старшокласників, має знати, як розпізнати симптоми інсульту та швидко доставити хворого до спеціалізованої медустанови, в якій йому нададуть кваліфіковану допомогу. Від цього залежить подальше здоров’я, а часто й життя людини.

Багато хто працездатного віку: на Львівщині за добу зафіксували 49 випадків інсульту - Фото 1

Час — життя

Як розповів нейрохірург, керівник блоку судинної (малоінвазивної) нейрохірургії лікарні Святого Пантелеймона у Львові професор Андрій Нетлюх, якщо хворого з інсультом доправлять до лікарні:

  • протягом до 4,5 годин, то йому можна ввести препарат, який майже у 60% пацієнтів ефективно розчиняє тромб, і цього достатньо, щоб уникнути тяжких наслідків;
  • протягом до 6 годин, це безпечний час для видалення тромбу;
  • до 24 годин, то тільки кожному 10 пацієнту може бути показана така операція.
Теги за темою
Статистика Львівська область
Джерело матеріала
loader
loader