Кулеба: Україна готує телефонну розмову Зеленського та Сі Цзіньпіня
Кулеба: Україна готує телефонну розмову Зеленського та Сі Цзіньпіня

Кулеба: Україна готує телефонну розмову Зеленського та Сі Цзіньпіня

Наразі Україна намагається організувати телефонну розмову між українським лідером Володимиром Зеленським та керівником Китаю Сі Цзіньпінем. Про це повідомив голова українського МЗС Дмитро Кулеба у коментарі Bloomberg.

– Україна готує проведення саміту лідерів країн світу, на якому хоче просувати свою Формулу світу. І розмова Зеленського із Сі Цзіньпінем важлива в контексті цієї підготовки. Є речі, про які вони можуть говорити, – сказав Кулеба, зазначивши, що запропонована Зеленським Формула світу – це "шлях до відновлення тривалого справедливого світу в Україні".

За час повномасштабного вторгнення Росії Володимир Зеленський лише раз мав пряму розмову з китайським лідером Сі Цзіньппінем – у квітні минулого року. А за місяць до того Сі Цзіньпін особисто приїжджав до Москви. Крім того, з початку війни в Україні китайський лідер уже кілька разів зустрічався із білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

  • Зеленський напередодні заявив, що хотів би особисто зустрітися з лідером Китаю, оскільки він здатний ухвалити важливі рішення. Глава держави пояснив, що не зустрічався з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, бо той не прибув до Давосу.
  • Раніше ЗМІ писали, що президент Росії Володимир Путін заявив своєму китайському колегі Сі Цзіньпіну, щоРосія "воюватиме не менше п'яти років" в Україні.
Теги за темою
Володимир Зеленський Китай Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader
loader