Від цього омлету за секунду не залишиться жодного шматочка: так снідають у сонячній Італії
Від цього омлету за секунду не залишиться жодного шматочка: так снідають у сонячній Італії

Від цього омлету за секунду не залишиться жодного шматочка: так снідають у сонячній Італії

Фантастичний сніданок за лічені хвилини

Якщо набридли звичні омлети на сніданок, можна "вирушити" до Італії. Італійці на сніданок люблять готувати фріттату.

Не лякайтеся незвичайного слова. Насправді ж італійці називають пишний омлет. Готується він швидко і з найрізноманітнішими начинками, а в результаті виходить смачний та ситний сніданок на всю родину. Така корисна страва за рецептом OBOZ.UA ідеально підходить для сніданку та порадує ваших близьких. Готуйте та насолоджуйтесь.

Як приготувати фриттату — італійський омлет

Інгредієнти:

  • яйця — 3 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 1/2 шт.;
  • болгарський перець — 50 г;
  • помідор — 50 г;
  • часник — 1 зубчик;
  • петрушка — 2 ст. л.;
  • сир твердий — 50 г;
  • сіль, зелень, спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо овочі. Часник, цибулю ріпчасту, болгарський перець і помідор нарізаємо смужками або невеликими квадратиками.
  2. У жароміцній сковороді розігріваємо олію та обсмажуємо до готовності підготовлені овочі.
  3. В окремому посуді збиваємо яйця, солимо до смаку і додаємо подрібнену зелень.
  4. Натираємо твердий сир, відправляємо його в яєчну суміш і ретельно перемішуємо.
  5. Отриману яєчно-сирну суміш відправляємо до сковороди до овочів і за допомогою лопатки або виделки рівномірно розподіляємо по поверхні.
  6. Відправляємо омлет у розігріту до 200 С духовку на 10 хвилин.

Італійську фриттату подаємо разом з ароматною турецькою кавою та насолоджуємося. Смачного та гарного дня!

Теги за темою
Італія
Джерело матеріала
loader
loader