/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F02c7f44828ed502e1a7313c6ef620d2f.jpg)
Закарпатський бограч: неймовірна страва з чотирма видами м’яса
Закарпатський бограч – це легендарна страва, що популярна не тільки в цій області, але й загалом на західній Україні. До речі, слово "бограч" з угорської мови перекладається як "казан". Справа в тому, що цю страву краще готувати в казані на відкритому вогні. Тільки тоді бограч набуде дійсьно автентичного смаку.
Проте, далеко не завжди є можливість виїхати на природу, розпалити вогнище та провести біля нього декілька годин за приготуванням бограчу. Тому, цю страву часто готують вдома у звичайній каструлі. Фудблогер з ніком mil_alexx в Instagram поділився рецептом цієї страви. Він також додав, що це найсмачніший бограч, який він коли-небудь куштував.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F0bf392da108773e7606634065ac053d1.png)
Інгредієнти для бограчу
- Копчена свиняча грудинка – 300 гр
- Мисливські ковбаски – 300 гр
- Свинячі або телячі ребра – 500 гр
- Свиняча вирізка – 500 гр
- Морква велика – 1 шт
- Помідори – 400 гр (при нарізанні додати 1 с.л. цукру)
- Цибуля – 2 шт
- Картопля – 500 гр
- Солодкий перець – 250 гр
- Зелень петрушки та кропу – 1 пуч
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Сіль
- Перець
- Копчена паприка – 2 ст.л.
- Мускатний горіх – 1 ч.л.
- Перець чилі – 1 ч.л.
- Соус Ерос Пішта – 1 ст.л.
- Олія – 30мл
Інгредієнти для галушок
- Яйця – 1 шт
- Сіль
- Борошно – 70-80 гр
Спосіб приготування
1. До каструлі вливаємо олію, вкидаємо нарізану грудинку, і обсмажуємо щоб вийшли шкварки.
2. Додаємо нарізану цибулю і копчену паприку. Постійно помішуємо щоб паприка не підгоріла. Обсмажуємо протягом 6-7хв.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F4948005ee91b0a2fae04c8cc880fb5db.png)
3. Додаємо нарізані ребра і вирізку. Заливаємо водою, а ще краще бульйоном (овочевим чи м’ясним), накриваємо кришкою і на середньому вогні готуємо протягом години.
4. Додаємо нарізану моркву, картоплю, перець, помідори з цукром, мисливськи ковбаски, сіль, перець та чилі, томатну пасту та Ерос Пішта.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F7a85067ad7fbc4ee176ac599585cc7e4.png)
5. Залити водою та варити протягом 40 хвилин. Якщо вода википить – додати ще.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8ce935fabba7ec9c148eba0989e420bb.png)
6 Зелень додати перед подачею.
Спосіб приготування галушок
1. Яйце розбити в миску та посолити.
2. Постійно помішуючи поступово додавати борошно допоки не вийде м’яке тісто.
3. Від тіста відщепити невеличкі шматки. Це і будуть галушки. Проте, додавати їх до бограча зовсім не обов’язково.
А ще на OBOZ.UA можна знайти цікаві рецепти борщу:
- Пісний борщ з консервованою квасолею
- Червоний борщ із яловичиною
- Борщ у мультиварці

