/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2eca0d586a2f44f1396d9b0f944d1c46.jpg)
Як правильно готувати традиційний гуцульський банош: страва, про яку знають покоління
Банош – це традиційна гуцульська страва. Готують її на основі кукурудзяної крупи. Від звичайної каші відрізняється тим, що банош подають з різноманітними додатками: грибною підливкою, шпондером, бринзою.
Ідея приготування справжнього гуцульського баношу опублікована на сторінці фудблогерки Ірини Козачук (irina_kozachuk_) в Instagram. Виходить дуже ситно.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F40ae7ed0627a07872d1ee5edc89a5143.png)
Інгредієнти:
- 250 мл вершків (від 30%)
- 250 мл води
- 80 г кукурудзяної крупи
- 2 ст.л. сметани
- сіль
- бринза
- шпондер (підчеревина)
- печериці
- цибуля
- вершки або сметана
- сіль
- чорний мелений перець
Спосіб приготування:
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2b699968ab9111f1a818499100e5c96b.png)
1. Спочатку потрібно приготувати додатки до баноша. Шпондер дрібно порізати, обсмажити до рум’яності.
2. Додати дрібно нарізану цибулю, обсмажити, посолити, поперчити.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fe55dc6a362930df1bdeef8af01d25154.png)
3. Печериці нарізати пластинками, обсмажити, додати дрібно нарізану цибулю, обсмажити.
4. Посолити, поперчити, додати вершки або сметану, прогріти разом хвилину.
5. В каструлю вилити воду та вершки, довести до кипіння і потихеньку всипати кукурудзяну крупу, постійно помішуючи.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fdf1faf6861e9a8bb4f9f42c9ccf7513e.png)
6. Посолити і додати сметану.
7. Варити декілька хвилин.
8. Готовий банош буде відходити від стінок каструлі. Густину можна регулювати гарячою водою. Я люблю не густий, ніжний. Накрити кришкою і дати постояти хвилин десять. Подавати з додатками, які вам смакують.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F2724941beb72479d7d3f6459e16fc7e3.png)
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Кукурудзяна каша
- Пшоняна каша в мультиварці
- Горохова каша в мультиварці

