Якщо приготувати майонез в домашніх умовах – ви точно будете впевнені у якості соусу. А також, привабливому зовнішньому вигляді. Щоб майонез мав насичений жовтий колір і густу текстуру – його потрібно робити лише на жовтках, без білків.
Ідея приготування майонезу на жовтках опублікована на сторінці фудблогерки Дарини Іванової (eatme_daily) в Instagram. Вам знадобиться всього 5 інгредієнтів.
Інгредієнти:
- жовтки – 3 шт
- сік лимону – 1,5-2 ч.л.
- гірчиця класична – 2 ч.л.
- олія соняшникова рафінована – 600 мл
- сіль та перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Жовтки викласти в миску.
2. Додати гірчицю та сік лимону.
3. Збити до легкої піни.
4. Далі дуже повільно, цівкою, порційно додавати олію, весь час збиваючи в одному напрямку. Збивання не зупиняти.
5. Коли соус загусне і десь 200 мл олії буде в майонезі – можна трохи пришвидшитись.
6. Смак готового майонезу корегуємо сіллю, перцем та лимоном.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Класичний майонез з авокадо без яєць
- Густий домашній майонез за 5 хвилин
- Риба з картоплею під майонезом у духовці