Розпочалася нова зустріч у форматі "Рамштайн": які прогнози
Розпочалася нова зустріч у форматі "Рамштайн": які прогнози

Розпочалася нова зустріч у форматі "Рамштайн": які прогнози

У вівторок, 23 січня, розпочалося  засідання Контактної групи з оборони України (UDCG, так званий "Рамштайн"). Це  перша в цьому році, а загалом 18 зустріч військової коаліції на підтримку України за участі представників з майже 50 країн. 

Засідання цього місяця проходить у форматі онлайн-конференції. Його офіційно відкрив міністр оборони США Ллойд Остін.

Українську делегацію на зустрічі очолює Міністр оборони Рустем Умєров. До складу делегації також входять: 1. Генерал-лейтенант Олександр Павлюк — перший заступник Міністра оборони України, 2. Генерал Валерій Залужний — Головнокомандувач ЗСУ, 3. Генерал-лейтенант Сергій Шаптала — начальник Генерального штабу ЗСУ, 4. Генерал-лейтенант Кирило Буданов — Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони, 5. Роман Машовець — заступник Керівника Офісу Президента,  6. Генерал-майор Вадим Скібіцький — заступник Начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони. 

 Глава Пентагону звернувся до учасників зустрічі зі вступним словом. Він наголосив, що зараз критично необхідно нарощувати довгострокові пакети військової допомоги Україні. 

"Ми повинні надати Україні більше наземних систем ППО і не похитнутися у нашій підтримці", — сказав міністр оборони США Ллойд Остін.

Очільник Пентагону вкотре наголосив, що протистояння з Росією має глобальне значення для глобальної безпеки, тому союзники повинні посилити підтримку України.

"Якщо ми втратимо самовладання, якщо здригнемося, якщо нам не вдасться стримати інших потенційних агресорів, то тільки спровокуємо ще більше кровопролиття і ще більший хаос", — зазначив Остін у вступній промові на відкритті "Рамштайну".

Міністр додав, що США здійснюють ретельний моніторинг наданої Україні допомоги і за весь цей час не виявили зловживань чи нецільового використання американської зброї.

Остін подякував союзникам і партнерам, які оголосили про нові пакети довгострокової допомоги в галузі безпеки. Зокрема, він відзначив Естонію, Німеччину, Латвію, Литву, Нідерланди, Норвегію, Швецію та Велику Британію.

Новина доповнюється....

Джерело матеріала
loader
loader