Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду
Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду

Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду

Квашена капуста є просто незамінним продуктом для вживання взимку. Вона сповнена необхідними вітамінами та корисними елементами. Але лишень за умови її правильного приготування, та ферментації класичним способом.

Нещодавно журналіст Костянтин Грубич у Facebook опублікував пост, у якому зібрав думки декількох експертів щодо користі квашеної капусти. Крім цього, він також привів слова підприємця Романа Козака, а також професорки та експертки з якості продуктів Олени Сидоренко, завдяки яким тепер можна навчитись правильно обирати квашену капусту, що продається у магазинах.

Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду

Експертка Олена Сидоренко стверджує, що капуста кваситься за рахунок ферментів мікроорганізмів. Таким чином квашену капусту можна назвати "живим" продуктом, та порівняти із кисломолочними, які приносять велику користь організму. За словами Сидоренко, якщо людина щодня вживатиме ферментовані продукти харчування, її самопочуття буде значно кращим.

Колір та склад

Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду

Роман Козак додає, що до складу справжньої квашеної капусти не повинно входити нічого, окрім солі, спецій та інших суміжних овочів, або фруктів, що доповнять смак страви. Він також зазначив, що справжня квашена капуста не повинна бути білого кольору. В такому випадку до неї, скоріше за все, додали оцет, або лимонну кислоту. Капуста має мати світло-кремовий колір.

Розсіл

Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду

Розсіл, у якому квасилась капуста, має бути мутним. Саме мутність розсолу є ознакою того, що капуста квасилась, а не маринувалась. Якщо розсіл став тягучим – капусту вживати не можна, вона вже зіпсувалась.

Зберігання

Як обрати ідеальну квашену капусту у магазині і на що звернути увагу: всі секрети українського суперфуду

Капусті слід зберігати при температурі від -1 до +4 градусів у щільно закритій ємності. В такому випадку вона буде придатна до вживання протягом 8 місяців. А якщо температура зберігання капусти складає близько 10 градусів, її слід вжити не пізніше ніж за 5-6 днів. Якщо ж в магазині продається капуста, термін зберігання якої є набагато довшим, краще утриматись від її придбання, адже до її складу були додані інші речовини.

Також на OBOZ.UA є багато інших корисних порад:

  • Як правильно приготувати мариновану скумбрію
  • Як обрати якісні банки для консервації
  • Як смачно засолити салаку
Джерело матеріала
loader
loader