/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F931c1a999e8139de11edcd8c1ae149ac.jpg)
Ідеальні сінабони від Ектора Хіменес-Браво: смачніше, ніж оригінальні
Сінабон – це найвідоміша випічка у світі, що бере свій початок ще з 1985 року. Саме тоді родина Коменів з Сієтлу вигадала унікальний рецепт здобної булочки, яка зовсім скоро стала найкращою у світі.
Зараз сінабони можна придбати практично у кожній кав’ярні та пекарні. Проте часто їх смак розчаровує, адже тісто буває надто сухим, а глазур недостатньо солодкою. Саме тому, зірковий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво вирішим поділитись в Instagram власним рецептом ідеальних сінабонів.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fee254cf5f69feda52d65f9548600d57f.png)
Інгредієнти для тіста
- Молоко – 250 мл
- Яйця кімнатної температури – 2 шт
- Вершкове масло кімнатної температури – 75 гр
- Борошно – 520-600 гр
- Цукор – 100 гр
- Сіль – ½ ч.л.
Інгредієнти для глазурі
- Крем-сир – 110 гр
- М’яке вершкове масло – 55 гр
- Цукрова пудра – 180 гр
- Екстракт ванілі – ½ ч.л.
- Сіль – 1/8 ч.л.
Інгредієнти для начинки
- Коричневий цукор – 200 гр
- Кориця мелена – 3 ст.л.
- М’яке вершкове масло – 75 гр
Спосіб приготування
1. У тепле молоко додати дріжджі та не перемішувати.
2. У великій ємності змішати вершкове масло, цукор, сіль, яйця, та молоко з дріжджами. Все ретельно перемішати.
3. Додати борошно та вимішувати тісто протягом 10 хвилин.
4. Змастити тісто олією та дати відпочити в теплому місці під плівкою.
5. Коричневий цукор та корицю змішати.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F1b2d4a346723c1c1a3197882ca2ab34c.jpg)
6. Тісто розкачати до розміру 45 на 55 см, змастити його вершковим маслом та щедро притрусити цукром з корицею.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2Fa26dded8a178cffa64f1aef49b74c918.jpg)
7. Починаючи з довшої сторони скрутити тісто в рулет та розрізати на 12 частин.
8. Викласти булочки в прямокутну форму, змащену маслом, та накрити плівкою. Залишити в теплому місці на 45 хвилин.
9. Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати сінабони по центру духовки протягом 15 хвилин.
10. Поки сінабони випікаються, робимо глазур. Змішуємо крем-сир, вершкове масло, сіль, ваніль та цукрову пудру. Збиваємо все до повітряного стану.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F67%2F8ea1aa363a7a4a734414b9ae8fb790d1.jpg)
11. Після приготування сінабони повинні охолонути протягом 15 хвилин, після чого їх потрібно покрити глазур’ю.
Також на OBOZ.UA можна зустріти й інші рецепти десертів:
- Сирники з чіа
- Пишні оладки
- Брауні-чизкейк

