Скумбрію можна запікати, солити, маринувати, тушкувати з овочами та соусами. Щоб риба була соковитою, перед запіканням її потрібно замаринувати.
Кулінар Валерій Пономар поділилася в Instagram рецептом смачної скумбрії з овочевим соусом.
Інгредієнти:
- Скумбрія – 1 шт.
- Помідор – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3-4 зуб.
- Чебрець – 1 гілочка
- Чилі сушені – 1/2 ч. л.
- Вершки 30%+ 100 мл
- Сіль та перець – за смаком
- Каперси – 3-4 шт.
- Анчоус – 2 шт.
Спосіб приготування:
1. Запечіть овочі в духовці 20 хвилин при 200 С.
2. Скумбрію розділіть на філе, зріжте реберні кістки і видаліть пінцетом смужку з хребетних кісток. Посипте сіллю, перцем та сушеним чилі, з боку шкіри змащуємо олією і випікаємо 20 хвилин при 180 С шкірою вгору.
3. Запечені овочі подрібніть у блендері та додайте вершки, для гладкості соусу пропустіть через сито і до готового соусу додайте каперси з анчоусами, полийте готову рибу.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Скумбрія запечена
- Скумбрія в духовці
- Скумбрія в томатному соусі