Зеленський запропонував передати Україні соцдопомогу, яку біженці отримують за кордоном
Зеленський запропонував передати Україні соцдопомогу, яку біженці отримують за кордоном

Зеленський запропонував передати Україні соцдопомогу, яку біженці отримують за кордоном

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би, щоб європейська соцдопомога для біженців приходила в український бюджет. Про це він заявив в інтерв'ю німецькому телеканалу ARD

Журналістка запитала в Зеленського, як він ставиться до чоловіків призовного віку, які виїхали з України. За її словами, тільки в Німеччині перебуває близько 200 тисяч таких чоловіків. У відповідь на це Зеленський попросив не узагальнювати питання українських біженців, зокрема, чоловіків.

"Адже тут дуже багато різних деталей: є люди, які виїхали з різних причин і мали законодавчі причини та можливості поїхати, є люди немобілізаційного віку, є ті, хто виїхали раніше, є студенти", – сказав Зеленський. 

Після цього журналістка сказала, що в Німеччині тривають дискусії стосовно того, чи варто виплачувати допомогу чоловікам призовного віку, які виїхали з України. Зеленський відповів, що це рішення Німеччина має ухвалити самостійно.

"Є такий момент: людина виїхала з України і отримує допомогу від Німеччини. Але буває таке, що людина отримує підтримку і від вас, і від нас. І тому я завжди говорив, що для нас було б набагато краще, якби Німеччина підтримувала українців, надаючи гроші в бюджет України. А потім вже Україна перерозподіляла б ці гроші в залежності від того, де знаходиться ця людина", – заявив Зеленський. 

Допомога Німеччини Україні: головні новини

17 січня Шольц анонсував, що військова допомога Німеччини Україні цього року становитиме понад 7 млрд євро. 

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що заплановані більшістю партнерів ЄС поставки зброї Україні "занадто малі" і закликав інші країни збільшити їх. Також у ЗМІ з'явилася інформація про те, що Шольц висловив своє невдоволення недостатньою допомогою Україні та особисто президенту Франції Еммануелю Макрону.

Згодом стало відомо, що канцлер Німеччини приїде до столиці США Вашингтона 9 лютого, де зустрінеться з американським президентом Джо Байденом. Там, за данними ЗМІ, німецький лідер спробує переконати американського президента пришвидшити виділення Україні допомоги.

Теги за темою
Володимир Зеленський
Джерело матеріала
loader
loader