Зеленський йде на ризики, щоб переламати хід війни − Time
Зеленський йде на ризики, щоб переламати хід війни − Time

Зеленський йде на ризики, щоб переламати хід війни − Time

Український президент Володимир Зеленський наважується на ризики, щоб переламати хід війни та зберегти свої політичні позиції. Тому атаки України на об'єкти всередині країни-агресорки Росії стануть більш частішими. Про це йдеться у матеріалі видання Time.

Зазначається, що таким чином можуть почастішати удари безпілотниками та ракетами в Криму, а також по російській військовій та економічній інфраструктурі. Крім того, можуть статися нові атаки по Керченському мосту. На думку авторів статті, це могло б спровокувати інтенстивніші напади Росії на українські міста, чи помсту з боку Путіна. Зауважується, що в НАТО не хочуть розширення воєнних дій, проте війни часто «живуть своїм життям».

Автори матеріалу пишуть про те, що виборці в США та Європі, які підтримують Україну як у військовому, так і у фінансовому плані, інколи розходяться в думках з приводу того, чи зможе Україна повернути під контроль 18% своєї території. Крім того, залишається відкритим питання щодо схвалення військової допомоги Конгресом до президентських виборів у Штатах в листопаді. Аналітики передбачають, що перемога Дональда Трампа може різко скоротити цю підтримку. Прогнози у Європі залишаються більш позитивними. Водночас, президент-диктатор РФ Володимир Путін переводить російську економіку на військові рейки.

Саме тому керівництво України робить усе можливе, щоб збільшити внутрішнє виробництво оборонної техніки – особливо безпілотників для бойових дій і для ураження цілей на території Росії. Крім того, можуть почастішати ліквідації російських чиновників і удари по тимчасово окупованому Криму.

«Є люди, які виїхали з різних причин і мали законодавчі причини та законодавчі можливості виїхати. Ми б хотіли, щоб люди мобілізаційного віку, які виїхали поза законом України, були в Україні», − підкреслив він.

Також президент України пояснив, які наслідки будуть для Європи, якщо США припинять фінансування України.

«Якщо так станеться і в США буде затягування процесів щодо підтримки України – це матиме вплив на об’єднану Європу. І тут є послідовні проблеми», – зазначив президент.

Джерело матеріала
loader
loader