Усі точно поцікавляться, як ви це робили: п’ять способів натерти буряк і не забруднити руки
Усі точно поцікавляться, як ви це робили: п’ять способів натерти буряк і не забруднити руки

Усі точно поцікавляться, як ви це робили: п’ять способів натерти буряк і не забруднити руки

Тепер готувати страви з буряків стане набагато простіше

Буряк – популярний овоч на нашій кухні. Ми готуємо з нею і класичний борщ, і найрізноманітніші салати.

Однак кожен кулінар стикався з проблемою подрібнення буряка. Дуже складно її натерти, не забруднивши руки. Разом з "УНІАН" розповімо про кілька способів, завдяки яким ви назавжди забудете про проблеми, пов’язані з приготуванням буряка.

Як подрібнити буряк і не забруднитись

Головне завдання – це максимально захистити шкіру від дії бурякового соку. Найкращими помічниками у такій справі будуть такі способи.

Захистити руки від бурякового соку допоможе будь-яка кислота — свіжовичавлений лимон, лимонна кислота або ватний диск, змочений оцтом. Однак, пам’ятайте, що кислота пересушує шкіру. Тому обов’язково після приготування змастіть руки кремом.

Відмінний метод захистити руки від бурякового соку та зволожити шкіру – натерти долоні та пальці олією. Головне – періодично повторюйте процедуру, інакше результат буде слабким.

Також можна захистити руки господарськими рукавичками. Надягайте їх перед готуванням і вони залишаться чистими.

Якщо рукавички відсутні, є альтернативний варіант — помістити буряки в харчовий пакет і акуратно натерти їх на тертці. Цей метод простий, практичний і надійний.

Для наступного способу вам знадобиться вилка. Просто наколіть підготовлені буряки посередині таким чином, щоб вони не зісковзували. Міцно тримаючи вилку за руків'я, натирайте буряк, повертаючи його то однією, то іншою стороною.

Використовуйте один з методів і переконайтеся, наскільки простіше готувати буряковий салат. Ці хитрощі зроблять ваше життя простішим.

Джерело матеріала
loader