/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2F01a8a05134a724d6f7b6a56a62b08911.jpg)
Відроджена українська страва з картоплі: як готувати штурханці за рецептом Клопотенко
Відроджена українська страва з картоплі: як готувати штурханці за рецептом Клопотенко.
Штурханці – автентична українська страва з картоплі та кисломолочного сиру.
Назва походить від способу її приготування, адже начинку неначе “штурхають” у тісто.
Для штурханців тісто готується з картоплі, а начинку роблять на основі кисломолочного сиру.
До столу страву подають з вершковим маслом і шкварками.
Як готувати штурханці, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.
Tube-канал Євгена Клопотенка.
Що вам знадобиться:.
250 г картоплі.
50 мл молока 2,5%.
1 яйце.
дрібка солі.
5 ст.
л. кукурудзяного крохмалю (+3 ст.
для посипки).
50 г вершкового масла 82,5%.
для начинки:.
100 г кисломолочного сиру 9% (5 ст.
1 зубчик часнику.
сіль до смаку.
Як готувати штурханці.
Відваріть картоплю в кожушках.
Залиште повністю вистигати, потім почистьте від шкірки й перекрутіть через м’ясорубку.
До картоплі влийте 50 мл молока, вбийте одне яйце, додайте 50 г вершкового масла і 5 столових ложок крохмалю.
Посоліть до смаку та перемішайте.
У вас має вийти тісто, яке не липне до рук і добре злипається.
Приготуйте начинку до штурханців.
Висипте в миску 100 г кисломолочного сиру 9%, додайте 5 гілочок подрібненого кропу та вичавіть один зубчик часнику.
Додайте дрібку солі.
Усе добре перемішайте.
З тіста зробіть однакові кульки та присипте крохмалем (використайте 3 ст.
л., що залишилися). З кожної кульки розпластайте в долоні кружечок, в середину покладіть начинку та заліпіть.
У вас має вийти довгаста форма. Кожен штурханець добре обваляйте в крохмалі, щоб вони не прилипали до рук.
Варіть штурханці у підсоленій воді 2-3 хвилини після спливання.
В іншу каструлю налийте холодну воду.
Діставайте шумівкою штурханці та занурюйте в холодну воду, щоб зупинити процес приготування.
Подавайте готову страву з вершковим маслом або шкварками..
До речі, раніше ми розказували, як приготувати малімони з Полісся.
А ще писали про те, як готувати смачну соломаху.

