Відроджена українська страва з картоплі: як готувати штурханці за рецептом Клопотенко
Відроджена українська страва з картоплі: як готувати штурханці за рецептом Клопотенко

Відроджена українська страва з картоплі: як готувати штурханці за рецептом Клопотенко

Відроджена українська страва з картоплі: як готувати штурханці за рецептом Клопотенко.

Штурханці – автентична українська страва з картоплі та кисломолочного сиру.

Назва походить від способу її приготування, адже начинку неначе “штурхають” у тісто.

Для штурханців тісто готується з картоплі, а начинку роблять на основі кисломолочного сиру.

До столу страву подають з вершковим маслом і шкварками.

Як готувати штурханці, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.

Tube-канал Євгена Клопотенка.

Що вам знадобиться:.

250 г картоплі.

50 мл молока 2,5%.

1 яйце.

дрібка солі.

5 ст.

л.  кукурудзяного крохмалю (+3 ст.

для посипки).

50 г вершкового масла 82,5%.

для начинки:.

100 г кисломолочного сиру 9% (5 ст.

1 зубчик часнику.

сіль до смаку.

Як готувати штурханці.

Відваріть картоплю в кожушках.

Залиште повністю вистигати, потім почистьте від шкірки й перекрутіть через м’ясорубку.

До картоплі влийте 50 мл молока, вбийте одне яйце, додайте 50 г вершкового масла і 5 столових ложок крохмалю.

Посоліть до смаку та перемішайте.

У вас має вийти тісто, яке не липне до рук і добре злипається.

Приготуйте начинку до штурханців.

Висипте в миску 100 г кисломолочного сиру 9%, додайте 5 гілочок подрібненого кропу та вичавіть один зубчик часнику.

Додайте дрібку солі.

Усе добре перемішайте.

З тіста зробіть однакові кульки та присипте крохмалем (використайте 3 ст.

л., що залишилися). З кожної кульки розпластайте в долоні кружечок, в середину покладіть начинку та заліпіть.

У вас має вийти довгаста форма. Кожен штурханець добре обваляйте в крохмалі, щоб вони не прилипали до рук.

Варіть штурханці у підсоленій воді 2-3 хвилини після спливання.

В іншу каструлю налийте холодну воду.

Діставайте шумівкою штурханці та занурюйте в холодну воду, щоб зупинити процес приготування.

Подавайте готову страву з вершковим маслом або шкварками..

До речі, раніше ми розказували, як приготувати малімони з Полісся.

А ще писали про те, як готувати смачну соломаху.

Джерело матеріала
loader
loader