Зеленський обговорив із главою МЗС Канади Формулу миру та повернення українських дітей
Зеленський обговорив із главою МЗС Канади Формулу миру та повернення українських дітей

Зеленський обговорив із главою МЗС Канади Формулу миру та повернення українських дітей

Український лідер Володимир Зеленський у п'ятницю, 2 лютого, зустрівся із головою Міністерства закордонних справ Канади Мелані Жолі, яка прибула з візитом до Києва. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

- Ми високо цінуємо особливе ставлення Канади, її потужну фінансову, військову та гуманітарну допомогу, яку Україна надає з перших днів агресії. Це свідчить про справді міцні стосунки та партнерство. Також хочу подякувати за рішення уряду Канади про виділення наступного пакету військової допомоги. Вдячний за лідерську роль у роботі Міжнародної коаліції щодо повернення примусово переміщених українських дітей. Для нас повернення всіх українських громадян, включаючи дітей, залишається одним із ключових пріоритетів, – запевнив український президент.

Український лідер поінформував главу МЗС Канади про заходи щодо реалізації Формули миру та підготовки, а також проведення Глобального саміту світу. Під час зустрічі також обговорили підготовку двостороннього документа з Канадою щодо гарантій безпеки України, який незабаром укладуть. Також Зеленський та глава канадського МЗС скоординували кроки щодо подальшого діалогу між країнами на найвищому рівні та в рамках міжнародних організацій.

  • 2 лютого до Києва прибула міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі. У ході візиту вона вже зустрілася з українським колегою Дмитром Кулібою. Сторони обговорили доповнення угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою, санкції проти країни-агресора та реалізацію української Формули світу.
  • Україна та Канада започаткували коаліцію з повернення українських дітей. Надалі можливе приєднання до неї інших країн, заявила глава міністерства закордонних справ Канади Мелані Жолі під час спільної прес-конференції з українським колегою Дмитром Кулебою.
Теги за темою
Володимир Зеленський Канада
Джерело матеріала
loader
loader