Приготувавши свинячу вирізку в шубці з бекону за рецептом зіркової шефині Тетяни Літвінової ви отримаєте неймовірно апетитну та вишукану страву. Вона прийдеться до смаку всім, хто обожнює м’ясні соковиті страви.
Шеф-кухарка розповіла детально, як приготувати цю страву та що робити, щоб вона вийшла максимально ароматною та сповненою смаку. Рецептом свинячої вирізки в беконі Тетяна Літвінова поділилась в Instagram.
Інгредієнти:
- Свиняча вирізка – 1 шт
- Гірчиця – 1 ч.л.
- Бекон – 250 гр
- Масло вершкове – 30 гр
- Томатний соус – 30 гр
- Сіль – ½ ч.л.
- Часник – 2 зубчика
Спосіб приготування
1. Свинячу вирізку зачищаємо від плівки. Зайвий жир зрізати не потрібно.
2. Робимо на вирізці повздовжні надрізи, не дорізаючи до кінця.
3. Розтоплене вершкове масло змішуємо з гірчицею та томатним соусом (не пастою). Додаємо сіль, перець та часник. Ретельно перемішуємо.
4. Розкладаємо на деко шар фольги, а зверху нього шар пергаменту. Бекон викладаємо на пергамент суцільним шаром на всю довжину вирізки (див.фото).
5. Викладаємо вирізку на бекон та щедро змащуємо її маринадом з усіх сторін, заходячи у кожен розріз.
6. Загортаємо бекон із вирізкою в пергамент, а потім у фольгу. Щільно закручуємо фольгу з обох сторін, як цукерку. Перевертаємо згорток так, щоб бекон опинився згори.
7. Залишаємо вирізку маринуватись мінімум на годину. Можна залишити на ніч.
8. Відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.
9. Розрізаємо фольгу та пергамент вздовж та знову відправляємо у духовку на 10 хвилин, або до утворення рум’яної скоринки.
На OBOZ.UA можна знайти й інші цікаві рецепти:
- Гаряча сирно-крабова закуска
- Торт "Сумські каштани"
- Кіш з куркою та грибами