У Байдена висловилися про можливе звільнення Залужного
У Байдена висловилися про можливе звільнення Залужного

У Байдена висловилися про можливе звільнення Залужного

Радник американського президента з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що США не повинні втручатися у кадрові рішення в українській армії на тлі чуток про можливе звільнення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це чиновник сказав в інтерв'ю CBS, пише "Хвиля".

Відповідаючи на запитання про те, чи повідомляв Київ Білому дому, що Залужного буде звільнено, Салліван уточнив, що це рішення причепляється лише українським урядом.

"Кадрові рішення у ЗСУ – це питання українського уряду. Це не те, у що уряд США повинен так чи інакше втручатися. Тому ми тримаємося осторонь цих кадрових рішень. І, звісно, ​​це суверенне право України та право президента України приймати свої кадрові. рішення", - сказав Салліван.

У Білому домі чітко окреслили свою позицію, що не стосуватимуться таких кадрових рішень.

"Ми чітко дали зрозуміти, що ми просто не збираємося вплутуватися в це конкретне рішення. Ми на це вказали безпосередньо українцям", - додав він.

довідка

Напередодні видання The Washington Post опублікувало матеріал, у якому йдеться про те, що Україна поінформувала США про рішення звільнити Залужного.

Цьому передувало поширення чуток про намір президента України Володимира Зеленського нібито звільнити Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, про що писало CNN.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данилов заявив, що "на сьогоднішній день немає" документа про відставку Залужного.

Теги за темою
Володимир Зеленський Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader