Млинці будуть не лише смачними, а й красивими: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ажурних млинців
Млинці будуть не лише смачними, а й красивими: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ажурних млинців

Млинці будуть не лише смачними, а й красивими: фіналіст "Мастер Шеф" дав рецепт ажурних млинців

Фіналіст кулінарного шоу "Мастер Шеф" Микола Люлько поділився з українцями рецептом смачнющих млинців із незвичайним соусом.

Для приготування млинців фіналіст "Мастер Шеф" Микола Люлько бере:

  • 250 г молока
  • 250 г води
  • 2 ст. л. цукру
  • 8 г сухих дріжджів
  • 2 яйця
  • 0,5 ч. л. солі
  • 190 г борошна
  • 50 г олії

Спершу "Мастер Шеф" Микола Люлько змішує молоко з водою та цукром і прогріває цю суміш у мікрохвильовці 30 секунд, щоб вона була теплою. Після цього додаємо дріжджі, розмішуємо та лишаємо на 15 хвилин.

Окремо розмішуємо яйця з сіллю. Коли дріжджі активуються, додаємо яйця, перемішуємо, додаємо просіяне борошоно та знону добре перемішуємо, аби не залишилося грудочок. У кінці додаємо до тіста олію на перемішуємо.

"Мастер Шеф" Микола Люлько накриває готове тісто рушником і ставить у тепле місце приблизно на 40 хвилин - за цей час воно має вирости десь утричі.

Смажимо млинці на розігрітій пательні на середньому вогні з обох боків.

Для соусу зірка "Мастер Шеф" узяв такі інгредієнти:

  • 180 г ікри минтая
  • 40 г жирної сметани
  • 40 г синьої цибулі
  • 40 г маринованого огірка
  • сік і цедра половинки лимона

"Мастер Шеф" Микола Люлько просто змішав ікру з дрібно нарізаними огірками та цибулею, додав сметану, сік і цедру лимона. Вмочуємо млинці в цей соус – і насолоджуємося.

Останні новини України:

Теги за темою
Україна
Джерело матеріала
loader
loader