Кабмін дозволив цілодобову роботу ТЦК
Кабмін дозволив цілодобову роботу ТЦК

Кабмін дозволив цілодобову роботу ТЦК

Уряд дозволив цілодобову роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки ТЦК. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

- Під час мобілізації та/або правового режиму військового стану ці центри матимуть право цілодобово: розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати штрафи; організовувати медичні та психологічні обстеження військовозобов'язаних та резервістів; вести облік призовників, військовозобов'язаних, резервістів та транспортних засобів для передачі ЗСУ, — розповів він.

  • 31 січня голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів, що працівники ТЦК та соціальної підтримки діють відповідно до чинного законодавства, коли затримують людей призовного віку для вручення повісток.
  • 29 січня президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні не повинно бути "силових" методів територіальних центрів комплектування під час мобілізації. Він зазначив, що мобілізація має бути справедливою, а також наголосив на важливості демобілізації.
  • 17 січня уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що представники військкоматів не мають права застосовувати силу для затримання людей, а також вимагати та відбирати у них документи.
  • Коротко про писало про те, що таке «Цифрова мобілізація» і що про нас знатиме ТЦК.

 

 

 

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader