Сира морква є безперечним лідером за вмістом вітаміну А, К, С та Е. Вітаміни С та Е допомагають уповільнити процеси старіння, К – підвищує згортання крові. Калій нормалізує серцево-судинну діяльність, кальцій та фосфор зміцнюють зуби та кістки, хлор підтримує водний баланс в організмі. Фахівці рекомендують їсти моркву у сирому вигляді, роблячи з неї салати.
Кулінарка Інна поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, корисного салату із сирої моркви, з часником та майонезом.
Інгредієнти:
- Морква – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Сіль, перець – за смаком
- Майонез
Спосіб приготування:
1. Натріть моркву, додайте тертий часник.
2. Заправте майонезом, додайте спеції, перемішайте і можна їсти.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат з плавленим сиром та консервованою кукурудзою
- Грецький салат із куркою
- Салат м'ясний з овочами