Як смачно приготувати рибні фрикадельки для дітей: рецепт від кулінарки
Як смачно приготувати рибні фрикадельки для дітей: рецепт від кулінарки

Як смачно приготувати рибні фрикадельки для дітей: рецепт від кулінарки

Риба – обов'язковий продукт, який має бути у раціоні кожного. Фахівці рекомендують їсти рибу не менше 2-3 разів на тиждень, особливо дітям, вагітним жінкам та людям похилого віку. Рибу краще не смажити, а готувати в духовці, на мангалі, а також варити з неї перші страви, додавати в салати, робити смачні намазки й робити котлети та фрикадельки.

Як смачно приготувати рибу

Кулінарка Валентина поділилася в Instagram рецептом корисних рибних фрикадельок, які будуть їсти навіть діти.

Рецепт рибних фрикадельок

Інгредієнти:

  • Філе білої риби – 700 г
  • Цибуля – 1 середня
  • Кінза та петрушка – середній пучок
  • Цедра лимона
  • Часник – 4 зубчики + ще стільки ж для соусу
  • Паприка солодка, куркума та кмин (останні два за бажанням)
  • Панірувальні сухарі – 4 -6 ст. л.
  • Сіль
  • Помідори у власному соку – 1 банка

Спосіб приготування:

1. З риби зробіть фарш. На блендері чи м'ясорубці. Додайте дрібно нарізану кінзу і петрушку. Додайте туди ж лимонну цедру і тертий часник і дрібно нарізану цибулю. Додайте паприку солодку чи копчену, трішки куркуми та кмину, всипте сухарі та сіль, перемішайте все до однорідності. Фарш має бути щільним. Даємо постояти хвилин десять.

Фарш для фрикадельок

2. Соус: до помідорів додайте сіль за смаком і можна додати цукру для балансу, дрібно нарізаний часник, спеції та склянку води. Проваріть хвилин 10.

Соус для страви

3. У соус додайте сформовані фрикадельки. Накрийте кришкою та тушкуйте 15 хвилин на середньому вогні. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин і вимкніть. Зверху посипте зеленню, що залишилася, і можна їсти.

Готові фрикадельки у соусі

Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:

  • Фрикадельки в томатному соусі з селерою
  • Курячі фрикадельки
  • Фрікадельки з рисом
Джерело матеріала
loader
loader