Риба – обов'язковий продукт, який має бути у раціоні кожного. Фахівці рекомендують їсти рибу не менше 2-3 разів на тиждень, особливо дітям, вагітним жінкам та людям похилого віку. Рибу краще не смажити, а готувати в духовці, на мангалі, а також варити з неї перші страви, додавати в салати, робити смачні намазки й робити котлети та фрикадельки.
Кулінарка Валентина поділилася в Instagram рецептом корисних рибних фрикадельок, які будуть їсти навіть діти.
Інгредієнти:
- Філе білої риби – 700 г
- Цибуля – 1 середня
- Кінза та петрушка – середній пучок
- Цедра лимона
- Часник – 4 зубчики + ще стільки ж для соусу
- Паприка солодка, куркума та кмин (останні два за бажанням)
- Панірувальні сухарі – 4 -6 ст. л.
- Сіль
- Помідори у власному соку – 1 банка
Спосіб приготування:
1. З риби зробіть фарш. На блендері чи м'ясорубці. Додайте дрібно нарізану кінзу і петрушку. Додайте туди ж лимонну цедру і тертий часник і дрібно нарізану цибулю. Додайте паприку солодку чи копчену, трішки куркуми та кмину, всипте сухарі та сіль, перемішайте все до однорідності. Фарш має бути щільним. Даємо постояти хвилин десять.
2. Соус: до помідорів додайте сіль за смаком і можна додати цукру для балансу, дрібно нарізаний часник, спеції та склянку води. Проваріть хвилин 10.
3. У соус додайте сформовані фрикадельки. Накрийте кришкою та тушкуйте 15 хвилин на середньому вогні. Перемішайте і тушкуйте ще 5 хвилин і вимкніть. Зверху посипте зеленню, що залишилася, і можна їсти.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Фрикадельки в томатному соусі з селерою
- Курячі фрикадельки
- Фрікадельки з рисом