Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати
Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати

Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати

Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати.

Буцики – це страва української кухні, якій дуже багато років.

Здавна їх готували з тіста на основі пшеничного борошна.

Буцики варили у воді, а потім підрум’янювали на маслі.

Їли зі сметаною, медом чи цибулевою засмажкою.

Як готувати буцики, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.

Tube-канал “Кухня як релакс”.

Що вам знадобиться:.

борошно пшеничне – 1 стакан.

молоко – 3,5 ст.

яйця – 1 шт.

сода – 1/4 ч.

масло вершкове – 1.5 ст.

мед – 3 ст.

ложки або сметана – 4 ст.

Як готувати буцики.

Пшеничне борошно просіюють, з’єднують з молоком, яйцем та содою, замішують тісто.

Тісту дають відпочити 20-30 хвилин.

Розкочують тісто завтовшки 2-2,5 мм, потім його розрізають невеликими квадратними шматочками та два протилежних кінці кожного шматочка добре зліплюють, щоб вироби були схожі на вушка.

Можна залишити їх і квадратними.

Підготовлені буцики кладуть в киплячу підсолену воду, варять 15-20 хв, виймають шумівкою, кладуть їх в сотейник з добре розігрітим маслом і злегка підсмажують.

Буцики подають на стіл з медом або сметаною.

Також роблять засмажку з цибулею чи грибами.

Раніше ми розповідали, як готувати старовинну українську страву горохляники.

А ще писали про те, як приготувати запечені бандуряники.

Джерело матеріала
loader
loader