/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F439%2Fe69d0ada0e9aa6c4c0f75d696d31a6cf.jpg)
Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати
Старовинна страва української кухні "Буцики": як їх приготувати.
Буцики – це страва української кухні, якій дуже багато років.
Здавна їх готували з тіста на основі пшеничного борошна.
Буцики варили у воді, а потім підрум’янювали на маслі.
Їли зі сметаною, медом чи цибулевою засмажкою.
Як готувати буцики, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.
Tube-канал “Кухня як релакс”.
Що вам знадобиться:.
борошно пшеничне – 1 стакан.
молоко – 3,5 ст.
яйця – 1 шт.
сода – 1/4 ч.
масло вершкове – 1.5 ст.
мед – 3 ст.
ложки або сметана – 4 ст.
Як готувати буцики.
Пшеничне борошно просіюють, з’єднують з молоком, яйцем та содою, замішують тісто.
Тісту дають відпочити 20-30 хвилин.
Розкочують тісто завтовшки 2-2,5 мм, потім його розрізають невеликими квадратними шматочками та два протилежних кінці кожного шматочка добре зліплюють, щоб вироби були схожі на вушка.
Можна залишити їх і квадратними.
Підготовлені буцики кладуть в киплячу підсолену воду, варять 15-20 хв, виймають шумівкою, кладуть їх в сотейник з добре розігрітим маслом і злегка підсмажують.
Буцики подають на стіл з медом або сметаною.
Також роблять засмажку з цибулею чи грибами.
Раніше ми розповідали, як готувати старовинну українську страву горохляники.
А ще писали про те, як приготувати запечені бандуряники.

