Цей суп точно зігріє: як приготувати наваристий та ситний розсольник
Цей суп точно зігріє: як приготувати наваристий та ситний розсольник

Цей суп точно зігріє: як приготувати наваристий та ситний розсольник

Ароматна та поживна страва на всю сім’ю

Ми розповідали, як приготувати особливо апетитний борщ. Тепер ділимось рецептом наваристого і смачного розсольника на свинячих реберцях.

Розсольник готують на огірковому чи капустяному розсолі або лимонному соці. Класичний варіант — з огірками та перловкою. Як його приготувати, розповіли на порталі "Файні рецепти".

Інгредієнти:

  • 300 г свинячих реберець
  • 2,5 л води
  • 4 ст. л. перлової крупи
  • 3 картоплини
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 3 солоні огірки
  • 0,5 склянки огіркового розсолу
  • 2 лаврових листки
  • сіль, чорний мелений перець
  • кріп, петрушка

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо реберця, розрізаємо на шматочки та заливаємо водою. Доводимо до кипіння, після цього знімаємо піну та зменшуємо вогонь. Варимо під закритою кришкою 40-50 хвилин.
  2. Перлову крупу обдаємо окропом, відкидаємо на друшляк і промиваємо перловку. Відкидаємо її на сито та обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
  3. Очищаємо та нарізаємо кубиками картоплю. Вкладаємо в розсольник разом з перловкою, коли реберця будуть готові.
  4. Обсмажуємо на олії подрібнену цибулю, натерті на великій тертці моркву та огірки. Додаємо засмажку у суп.
  5. Витримуємо розсольник п'ять хвилин на повільному вогні. Після цього вливаємо огірковий розсіл за смаком.
  6. Додаємо спеції та варимо ще 2-3 хвилини. Після цього вимикаємо і даємо супу трохи настоятися.

Цей наваристий суп добре зігріває в холоди. Також ми ділились рецептом дуже смачної та ароматної шурпи.

Джерело матеріала
loader