Перед тим, як їсти ківі, багато людей чистять шкірку. Вона трохи шершава, тому її просто знімають ножем, як з картоплі. Але в тому, чи обов'язкова така дія, потрібно розібратись.
Редакція FoodOboz розповість, чи можна їсти ківі зі шкіркою. Пояснення дуже просте.
Шкірка з ківі їстівна
Не варто чистити шкірку з ківі, тому що вона містить багато вітамінів та клітковини. Антиоксидантів у шкірці навіть більше, ніж в самому ківі.
Плоди в шкірці чудово впливають на імунітет, а також на стан шкірки та волосся.
Які є нюанси вживання ківі у шкірці
Обов'язково обирайте лише стиглі та м'які плоди – шкірка зеленого ківі може пошкодити слизову. Ківі потрібно чистити також в тому випадку, якщо у вас проблеми з нирками.
А якщо ви страждаєте частими алергіями – від ківі взагалі варто відмовитись.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Шашлик з ківі
- Салат із ківі та яблуком
- Молочний коктейль із ківі