Передача показань лічильника електроенергії: як зрозуміти, які цифри потрібні
Передача показань лічильника електроенергії: як зрозуміти, які цифри потрібні

Передача показань лічильника електроенергії: як зрозуміти, які цифри потрібні

Лічильник може мати барабан з цифрами або електронне табло

Передавати показання лічильників електроенергії потрібно до 4 числа кожного місяця. Це робиться по-різному для індукційних та електронних двозонних лічильників.

ДТЕК нагадує — на табло звичайного індукційного лічильника може бути від 5 до 7 цифр. Одна чи дві цифри в кінці виділені — відокремлені комою чи інші за розміром. Їх передавати під час зняття показань не потрібно. В тих лічильниках, де виділення немає — потрібно записувати усі цифри.

Які цифри потрібно передавати з лічильника світла

Для власників двозонних лічильників

Потрібно зафіксувати два показання, які відображаються з інтервалом у 10 секунд — денні та нічні. У YASNO нагадують, денні показання це за період з 7:00 до 23:00, тоді як нічні з 23:00 до 7:00. В деяких випадках може знадобитися загальна сума спожитої електроенергії, киянам її передавати не потрібно. Враховуються також числа до коми.

Двозонний лічильник електроенергії

Для різних лічильників день та ніч можуть маркуватися по-різному. Дані необхідно передавати правильно самостійно, за виключенням під'єднання до автоматизованої системи АСКОЕ.

Маркування день-ніч на різних типах двозонних лічильників

Раніше "Телеграф" розповідав про те, як передати показання лічильника електроенергії у випадку, коли забули номер особистого рахунку. Для користувачів YASNO є ще один спосіб.

Джерело матеріала
loader
loader