/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Feb7a1766deb116d43deaf0d85a3dd034.jpg)
Ви знали, що таке масло заборонено їсти кожному? Лікар розповіла те, що має знати кожен
Одним із найпопулярніших способів приготування страв є смаження, і найчастіше для цього використовують різні олії.
Лікарка гастроентеролог та дієтологиня Ірина Бережна розповіла про ризики, які можуть виникнути через неправильний вибір олії.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6fbc2940a74054a53d299f37d9588b37.jpg)
Коли ця олія піддається такій сильній термічній обробці, її склад змінюється і підвищується ризик виникнення онкологічних захворювань. Йдеться про вершкове масло.
"Нагрівання його до температури понад 70 градусів викликає появу вільних радикалів. При тривалому вживанні такої їжі зростає ризик онкологічних захворювань", – попередила лікар.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F524b4c230511359b0620f39ea3afe87f.jpg)
Якщо вживати вершкове масло у свіжому вигляді і не у великих кількостях, жодної шкоди здоров'ю не буде. У протилежному випадку може також підвищитись рівень холестерину. Це стосується і твердих тваринних жирів. При жарінні на салі утворюються канцерогенні сполуки.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fd0d75cfddb19e5c296fb6b36def1209c.jpg)
Яку олію краще використовувати для приготування
Лікар відзначила користь оливкової олії, бо за її сильного нагрівання вільні радикали не формуються, а отже ризик розвитку раку знижується.
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F9ad71939bd2755d54d8d6014216e2f64.jpg)
Раніше ми повідомляли, що ризикуєте занапастити організм: стало відомо про несподівану небезпеку кави .
Також стало відомо, що припиніть це робити зараз: як правильно розморожувати продукти перед вживанням.

