Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків.
Коцюрбу вважають козацькою стравою.
Вона готується дуже просто і що саме головне – це ситна страва, в якій є картопля, шкварки, особливі галушки та свіжий часник.
Усі інгредієнти готуються окремо та збираються в одній тарілці.
Як приготувати козацьку коцюрбу, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.
Tube-канал “Карпатські шкварки”.
Що вам знадобиться:.
Картопля – 1 кг.
Свиняча підчеревина – 400 г.
Часник – до свого смаку.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль – до свого смаку.
Перець духмяний мелений – до свого смаку.
Для галушок.
Борошно – 400 г.
Кефір – 150 мл.
Яйця курячі – 2 шт.
Сіль – до свого смаку.
Як готувати козацьку коцюрбу.
Картоплю почистити, розрізати на 4 частини, скласти у каструлю та залити водою.
Додати сіль, лаврове листя.
Варити до готовності на повільному вогні.
Для галушок у просіяне борошно влити кефір або кисле молоко, збити яйця та сіль.
Все перемішати, а потім замісити тісто.
Викласти на притрушену борошном поверхню.
Вимісити тісто та залишити його відпочити.
З тіста розкачати ковбаску та нарізати на галушки.
Відварити їх у підсоленій воді до готовності.
Підчеревину нарізати крупно та викласти на холодну сковорідку.
Увімкнути вогонь і готувати під кришкою, помішуючи.
Уважно стежте за смаженням.
Шкварки мають бути соковитими, а не пересушеними.
Наприкінці смаження посолити.
Готові шкварки викласти у миску.
На тарілку викладаємо готову картоплю, галушки, шкварки, все поливаємо жиром зі шкварок.
Зверху додаємо натертий часник та зелень і одразу подаємо на стіл.
До речі, раніше ми писали про те, як приготувати смачний козацький пиріг з лівером.
А ще розповідали про забутий рецепт української кухні – гуцульську росівницю.