Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків
Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків

Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків

Ситна та смачна коцюрба: як готувати улюблену їжу козаків.

Коцюрбу вважають козацькою стравою.

Вона готується дуже просто і що саме головне – це ситна страва, в якій є картопля, шкварки, особливі галушки та свіжий часник.

Усі інгредієнти готуються окремо та збираються в одній тарілці.

Як приготувати козацьку коцюрбу, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.

Tube-канал “Карпатські шкварки”.

Що вам знадобиться:.

Картопля – 1 кг.

Свиняча підчеревина – 400 г.

Часник – до свого смаку.

Лавровий лист – 1 шт.

Сіль – до свого смаку.

Перець духмяний мелений – до свого смаку.

Для галушок.

Борошно – 400 г.

Кефір – 150 мл.

Яйця курячі – 2 шт.

Сіль – до свого смаку.

Як готувати козацьку коцюрбу.

Картоплю почистити, розрізати на 4 частини, скласти у каструлю та залити водою.

Додати сіль, лаврове листя.

Варити до готовності на повільному вогні.

Для галушок у просіяне борошно влити кефір або кисле молоко, збити яйця та сіль.

Все перемішати, а потім замісити тісто.

Викласти на притрушену борошном поверхню.

Вимісити тісто та залишити його відпочити.

З тіста розкачати ковбаску та нарізати на галушки.

Відварити їх у підсоленій воді до готовності.

Підчеревину нарізати крупно та викласти на холодну сковорідку.

Увімкнути вогонь і готувати під кришкою, помішуючи.

Уважно стежте за смаженням.

Шкварки мають бути соковитими, а не пересушеними.

Наприкінці смаження посолити.

Готові шкварки викласти у миску.

На тарілку викладаємо готову картоплю, галушки, шкварки, все поливаємо жиром зі шкварок.

Зверху додаємо натертий часник та зелень і одразу подаємо на стіл.

До речі, раніше ми писали про те, як приготувати смачний козацький пиріг з лівером.

А ще розповідали про забутий рецепт української кухні – гуцульську росівницю.

Источник материала
loader
loader