Смачна страва з Полісся, якій вже понад 200 років: як приготувати бульбовники
Смачна страва з Полісся, якій вже понад 200 років: як приготувати бульбовники

Смачна страва з Полісся, якій вже понад 200 років: як приготувати бульбовники

Смачна страва з Полісся, якій вже понад 200 років: як приготувати бульбовники.

Бульбовники – одна з популярних страв українського Полісся.

Вона була відома понад 200 років тому, але з часом її рецепт перестали використовувати.

Зараз цю традиційну страву з картоплі почали відроджувати.

Класичні бульбовники готуються без начинки, але зараз кухарі пропонують додати всередину сир чи гриби.

Як приготувати справжні поліські бульбовники, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.

Tube-канал “Всесвіт рецептів”.

Що вам знадобиться:.

Картопля – 6 шт.

Сметана – 1 ст.

Сир моцарела – 150 г.

Паприка мелена – 0,5 ч.

Панірувальні сухарі – 100 г.

Сіль – до свого смаку.

Перець чорний мелений – до свого смаку.

Олія – 300 мл.

Як готувати бульбовники.

Три картоплини помийте, почистьте, наріжте та зваріть у підсоленій воді до готовності.

Потім потовчіть її у пюре.

Сиру картоплю натріть на дрібну тертку, відтисніть зайву рідину.

Змішайте терту картоплю з пюре.

Додайте сметану, сіль, перець, паприку й добре вимішайте масу.

Сир наріжте невеликими кубиками.

З картопляної маси сформуйте круглі коржики, а на середину кожного покладіть по шматочку сиру.

Краї з’єднайте й защипніть, формуючи кульки.

Кульки запаніруйте у сухарях.

У розігріту олію викладайте кульки та смажте, перевертаючи їх, до золотистого кольору.

Слідкуйте, щоб бульбовники рівномірно просмажувалися з усіх боків.

Раніше ми розповідали, як готувати ситну та смачну козацьку коцюрбу.

Всі рецепти старовинної української кухні можна прочитати ось тут.

Джерело матеріала
loader
loader