Смачна страва з Полісся, якій вже понад 200 років: як приготувати бульбовники.
Бульбовники – одна з популярних страв українського Полісся.
Вона була відома понад 200 років тому, але з часом її рецепт перестали використовувати.
Зараз цю традиційну страву з картоплі почали відроджувати.
Класичні бульбовники готуються без начинки, але зараз кухарі пропонують додати всередину сир чи гриби.
Як приготувати справжні поліські бульбовники, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на You.
Tube-канал “Всесвіт рецептів”.
Що вам знадобиться:.
Картопля – 6 шт.
Сметана – 1 ст.
Сир моцарела – 150 г.
Паприка мелена – 0,5 ч.
Панірувальні сухарі – 100 г.
Сіль – до свого смаку.
Перець чорний мелений – до свого смаку.
Олія – 300 мл.
Як готувати бульбовники.
Три картоплини помийте, почистьте, наріжте та зваріть у підсоленій воді до готовності.
Потім потовчіть її у пюре.
Сиру картоплю натріть на дрібну тертку, відтисніть зайву рідину.
Змішайте терту картоплю з пюре.
Додайте сметану, сіль, перець, паприку й добре вимішайте масу.
Сир наріжте невеликими кубиками.
З картопляної маси сформуйте круглі коржики, а на середину кожного покладіть по шматочку сиру.
Краї з’єднайте й защипніть, формуючи кульки.
Кульки запаніруйте у сухарях.
У розігріту олію викладайте кульки та смажте, перевертаючи їх, до золотистого кольору.
Слідкуйте, щоб бульбовники рівномірно просмажувалися з усіх боків.
Раніше ми розповідали, як готувати ситну та смачну козацьку коцюрбу.
Всі рецепти старовинної української кухні можна прочитати ось тут.