Не все залежить від Заходу: Порошенко назвав фактори, які забезпечать перемогу України у війні
Не все залежить від Заходу: Порошенко назвав фактори, які забезпечать перемогу України у війні

Не все залежить від Заходу: Порошенко назвав фактори, які забезпечать перемогу України у війні

Щоб забезпечити успіх  Збройних Сил, а відтак і перемогу України, ми маємо зробити декілька речей. Частина з них не залежить від наших партнерів.

Про це сказав Петро Порошенко в ексклюзивному інтерв'ю "5 каналу".

"Перше – нам не вигідна позиційна війна, коли ворог просто нищить українські Збройні Сили, які знаходяться на необладнаних позиціях. Путіну абсолютно байдуже, скільки тисяч людей, навіть нелюдей від російських орків, буде знищено на полях російсько-української війни. А ми втрачаємо героїв", – наголосив Порошенко.

За словами Порошенка, є три ключові завдання, які потрібно виконати. Перше з них – це фортифікаційні споруди.

"Я знаю, що це таке, бо я організовував їх побудову. За три місяці ми побудували цілу ефективну багатоешелоновану лінію оборони. І зараз я незадоволений станом, як будуються фортифікаційні споруди. І не треба нам брехати, мені брехати, що це цілковита таємниця. Це дурість. Тому що я вам зараз за супутниковими знімками розкажу повністю російські лінії оборони, і "лінії суровікіна" на півдні, і "лінію вагнера" на сході, і "лінію гордеєва", і лінію, яку білгородський губернатор будує на півночі країни. І так само Росія бачить всі наші побудови", – вважає лідер "ЄС". 

На думку п'ятого президента, ми маємо мобілізувати будівельні компанії, забезпечити заводи залізобетонних конструкцій.

"Я закупив, бачачи що мало що робиться, закупив за власні кошти 15 екскаваторів і землерийних машин. Але через політичні причини нам не дають виділити ділянку, де ми маємо побудувати фортифікаційні споруди. А вони мають бути - друга лінія оборони за кожною бригадою, щоб хлопці були впевнені, що їм є куди відступити. І там все обладнано, і ворог не просунеться ні на метр далі. Щоб ворог не повторив те, що ми зробили у Харкові у 2022 році. Тому перше – це фортифікаційні споруди", – вважає Порошенко.

Друге завдання - це розвиток нашого військово-промислового комплексу, наголосив Порошенко.

"Друге – якщо поки що нема грошей або нема рішення, гроші є, по забезпеченню Збройних Сил – це мають бути санкції, які перекривають можливість фінансування Путіним своєї війни. Третя позиція – це виготовлення і розвиток нашого військово-промислового комплексу, який де-факто був просто знищений. І зараз це треба все відновлювати", – сказав лідер "ЄС". 

П'ятий президент наголосив і на важливості БПЛА на фронті.

"Наступна позиція – це дрони як наступальна, яка не може замістити, але хоч щось дає в руки нашому воїну, для того, щоб знищувати наступальні порядки. Найбільш ефективні частини з використання FPV–дронів мають ефективність вище 50%. Це означає, що якщо я разом із командою поставили понад 5 тисяч дронів FPV найвищої якості лише у 2024 році – це означає, що 2,5 тисячі ефективних попадань і нищення русні", – сказав Порошенко.

За словами лідера "ЄС", для захисту від російських дронів, яких сьогодні також в небі величезна кількість, команда Порошенка інвестували в розробку найкращих засобів радіоелектронної боротьби.

 "Я пишаюся тим, що ми почали вже, вони поставлені на озброєння, вони пройшли усі випробування. І сьогодні почали бойове застосування на сході, навколо Авдіївки. Можу навіть сказати, що вони ефективно прикривають артилерійські дивізіони", – каже Порошенко. 

Джерело матеріала
loader
loader