Млинці на кефірі: рецепт смачної страви покроково
Млинці на кефірі: рецепт смачної страви покроково

Млинці на кефірі: рецепт смачної страви покроково

На Масляну традиційно печуть млинці, які чудово смакують на сніданок у святкові та буденні дні. Рецептів дуже багато, але далеко не всім хазяйкам вдається з першого разу їх опанувати. Факти ICTV пропонують, як приготувати млинці на кефірі – рецепт.

Як приготувати млинці на кефірі – рецепт

Шукаєте рецепт млинців на кефірі, щоб вони вийшли пишні та смачні навіть у новачків? Дотримуйтесь покрокової інструкції.

Інгредієнти

Зараз дивляться
  • 650 мл 2,5% кефіру
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 200 г пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. соди
  • 5 ст. л. олії
  • дрібка солі

Приготування

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Рецепт млинців на кефірі залежить від технологічних нюансів. Тому дістаньте яйця та кефір із холодильника, вони мають бути кімнатної температури.
  2. Змішайте у посуді цукор, сіль, соду і ванільний цукор і просіяне борошно.
  3. Вбийте яйце, додайте кефір та ретельно перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
  4. Потім влийте у тісто олію та ще раз перемішайте. Щоб млинці на кефірі вийшли пухкими, залиште масу постояти 15-20 хв під рушником.
  5. Вилийте невелику кількість тіста на добре розігріту суху пательню. Щоб воно рівномірно розподілилось, нахиліть кілька разів посуд.
  6. Смажте млинці на кефірі допоки на поверхні не з’являться невеликі бульбашки, а на краях – рум’яна скоринка. Після цього переверніть та продовжуйте готувати ї іншого боку.
  7. Готові млинці на кефірі викладіть на тарілку та подавайте зі сметаною, медом, варенням чи джемом.

Відтепер ви маєте надійний рецепт млинців на кефірі. Готуйте коли заманеться та насолоджуйтесь смачною стравою разом з вашою сім’єю та друзями.

Джерело матеріала
loader