Бульйон – не тільки швидка, але й дуже корисна та смачна страва, яку можна готувати з м'яса, риби та овочів. Для того, щоб страва була вдалою, дуже важливо – правильно його варити.
Кулінарка поділилася в Instagram порадами та рецептом смачного, ароматного курячого бульйону, який вийде дуже вдалим.
Поради:
– М'ясо для бульйону найкраще підійде куряче. Першу воду після кипіння потрібно злити та варити м'ясо у новій воді ще 20 хвилин!
– Спеції додавайте до бульйону в кінці.
– Зелень додайте в готовий бульйон, перед подачею.
Інгредієнти:
- картопля – 5 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- куряче стегно – 1 шт.
- приправа за бажанням універсальна – 1 ст.л.
- сіль – за смаком
- лавровий листок – 1 великий
- перець запашний – 3-4 горошини
- кріп
Спосіб приготування:
1. Куряче стегно проваріть до закипання і злийте перший бульйон. Після залийте чисту воду, варіть знову стегно 20 хвилин після закипання. Через 20 хвилин заберіть стегно із води.
2️. У бульйон додайте картоплю нарізану кубиками, дрібно нарізану кубиками моркву та цілу цибулину. Проваріть після закипання 10 хвилин і додайте дрібно нарізане стегно, проваріть до готовності ще 20 хвилин на маленькому вогні.
3️. За 5 хвилин до готовності додайте лавровий лист, перчик, локшину (павутинку), сіль та перець. Наприкінці додайте кріп дрібно нарізаний.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Курячий бульйон
- Рамен на свинячому бульйоні
- Бульйон у мультиварці