Є конкретна пропозиція. Захід зможе підготувати суттєві поставки снарядів Україні – Дуда
Є конкретна пропозиція. Захід зможе підготувати суттєві поставки снарядів Україні – Дуда

Є конкретна пропозиція. Захід зможе підготувати суттєві поставки снарядів Україні – Дуда

Після зустрічі європейських лідерів у Парижі президент Польщі Анджей Дуда сподівається, що незабаром Захід зможе підготувати значні поставки боєприпасів для України.

Про це повідомляє TVN24.

За словами Дуди на саміті “була одна дуже конкретна пропозиція”. Він не розповів деталі, але зазначив, що “це дійсно те, чого Україна надзвичайно потребує”.

Зараз дивляться

– Це те, про що президент Володимир Зеленський багато разів повідомляв, і тут була дуже конкретна відповідь від європейських лідерів і не тільки європейських, тому що були також представники Канади і США. Сподіваюся, що найближчим часом це вдасться матеріалізувати і Україна таку допомогу у вигляді боєприпасів отримає, – сказав президент Польщі.

Анджей Дуда наголосив, що “найгарячіша дискусія” точилася навколо питання про відправку військ в Україну.

– Не було абсолютної згоди з цього питання. Різні думки, але в цілому таких рішень немає, це я хочу підкреслити, – додав він.

Під час саміту учасники сбговорювали також підтримку України у розмінуванні її територій, а також допомогу у навчанні та охороні кордону.

Відправлення західних військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон за підсумками саміту лідерів Європи в Парижі заявив, що сьогодні немає консенсусу щодо офіційного відправлення наземних військ.

– Але в цьому питанні в майбутньому нічого не слід виключати. Ми зробимо все можливе, щоб Росія не змогла виграти цю війну, – зазначив він.

Водночас Макрон наголосив, що партнери України “не воюють з російським народом”, але вони “не хочуть дозволити йому перемогти в Україні”.

Теги за темою
Євросоюз Польша
Джерело матеріала
loader
loader