Спробуйте — і ви будете вражені
З 11 по 17 березня в Україні святкується Масляна — одне з найрадісніших та найвеселіших свят серед слов’ян. У цей період прийнято пекти млинці та пригощати ними гостей.
А от якби японці святкували це свято, вони готували б дораяки – це традиційні японські млинці з кремом. Своєю назвою вони завдячують слову "дору", що означає "гонг" — страва нагадує своєю формою цей інструмент. Shuba пропонує млинці з солодкою начинкою, карамеллю, але їх можна наповнити шоколадною пастою, заварним кремом або джемом.
Як приготувати дораяки — японські млинці з начинкою
Інгредієнти на 5 порцій:
- борошно — 130 г;
- яйця курячі – 3 шт.;
- цукор – 60 г;
- розпушувач – 5 г;
- мед – 15 г;
- молоко 2,5% — 70 мл;
- цукор ванільний – 10 г
Для начинки:
- карамель — 150 г.
Спосіб приготування:
- Яйця змішуємо із цукром до повного розчинення. Сюди додаємо мед і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- В отриману масу просіюємо борошно з розпушувачем, перемішуємо все. Додаємо ванільний цукор, знову перемішуємо і даємо тісту "відпочити" протягом 10-15 хвилин.
- Добре розігріваємо сковороду. Половником виливаємо в неї тісто, формуємо млинець і смажимо на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні. Перевертаємо, смажимо ще хвилину і викладаємо на тарілку. Повторюємо, доки не закінчиться тісто.
- На один панкейк викладаємо ложку карамелі чи шоколадної пасти, накриваємо іншим та скріплюємо краї. Змащуємо пастою і скріплюємо інші панкейки.
До речі, шоколадний крем ви легко можете приготувати вдома. Це просто та легко.