Печінка вийде як у ресторані
Печінка – складний у приготуванні продукт. Щоб страви з нею виходили смачними та не гірчили, необхідно звернути увагу на деякі нюанси.
Разом із "Важно знать" розповімо, як підготувати печінку до приготування. Спробуйте — і вийде ідеальна страва.
Як правильно приготувати ніжну печінку
Найголовніше — вибрати якісний продукт. Сира печінка має бути гладкою, без плям і сухих ділянок. Свіжий продукт має трохи солодкуватий запах, а при натисканні залишається пружним.
Колір печінки не повинен бути надто світлим або темним, проте все залежить від виду продукту. Наприклад, куряча печінка – коричневого кольору з бордовим відтінком, яловича – кольори стиглої черешні, а теляча – від насиченого коричневого до червоного.
Перед приготуванням продукту важливо його ретельно очистити — видалити всі судини, жили та плівку. Щоб страва з печінки не гірчила, можна замочити субпродукт у молоці, сироватці чи підсоленій у воді та залишити на кілька годин. Завдяки вимочуванню жорстка печінка стане м’якою та з оксамитовою текстурою.
Щоб печінку танула в роті, її можна також відправити в целофановий пакет і відбити молотком. Якщо не хочеться турбувати сусідів стукотом, необхідно обваляти субпродукт у соді та залишити на годину. Перед смаженням варто його промити — і можна починати готувати.
Щоб страва вийшла повітряною, необхідно нарізати печінку на маленькі шматочки товщиною 1,5 см. Смажити її потрібно на добре розігрітій сковороді по 5 хвилин з кожного боку. Якщо перетримати – печінка вийде жорсткою.
Спробуйте приготувати печінку з яблуками — й ви ахнете від захоплення. Ви не захочете готувати її інакше.