Домовитися було неможливо: Подоляк про вимоги РФ навесні 2022 для припинення війни
Домовитися було неможливо: Подоляк про вимоги РФ навесні 2022 для припинення війни

Домовитися було неможливо: Подоляк про вимоги РФ навесні 2022 для припинення війни

Жодних реальних можливостей домовитися з РФ не було, умови капітуляції країна-агресор не змінювала. Зокрема Україна категорично ніколи цих умов не приймала.

Про це у написав радник голови ОП Михайло Подоляк, реагуючи на матеріал The Wall Street Journal про те, що російський диктатор Володимир Путін був би відкритий до обговорення питання про припинення війни в Україні на умовах Москви.

– Сьогодні РФ знову ж таки хоче знищити Україну, але шукає можливості виторгувати собі оперативну паузу, щоб закінчити мілітаризацію, розширити мобілізацію й на наступному етапі масштабувати бойові дії. Питання: навіщо періодично повертатися до неіснуючої теми й намагатися видати відомі капітулятивні вимоги РФ за щось нове, що абсолютно точно не могло привести до “миру”? – наголосив він.

Подоляк про домовленості з РФ

Він зазначив, що Росія масштабно зайшла в нашу країну й масово вбила громадян, маючи на меті захопити території, переформатувати державу, пряму та опосередковану окупацію.

Зараз дивляться

Радник голови ОП наголосив, що на першому й наступних етапах переговорів (Білорусь/Туреччина) РФ ультимативно вимагала віддати їй уже окуповані території та юридично від них відмовитися.

“…Відмовитися від своєї суб’єктності (невступ до альянсів, відмова від культурної та інформаційної ідентичності), відмова від власної армії. Ці умови були незмінними. Де тут можна прочитати пропозицію “миру”, а не безумовної капітуляції?, – запитує Подоляк.

Крім того він зауважив, що після тактичних поразок у північних областях України та втечі з Київської області розкрилися масові факти геноцидних практик РФ та її справжніх намірів в Україні. А це, за словами Подоляка, остаточно унеможливило будь-які контакти з РФ.

До речі, із тезами з 17-сторінкового так званого мирного договору, складеного російськими та українськими перемовниками 15 квітня 2022 року, можна ознайомитися за

Теги за темою
переговори
Джерело матеріала
loader
loader