Це головний напрямок удару РФ: ситуація в Красногорівці та на Авдіївському напрямку
Це головний напрямок удару РФ: ситуація в Красногорівці та на Авдіївському напрямку

Це головний напрямок удару РФ: ситуація в Красногорівці та на Авдіївському напрямку

На Авдіївському напрямку ситуація залишається складною, тому що російські війська сконцентрували значні сили на цій лінії бойового зіткнення.

Командир 2 штурмового батальйону 3 окремої штурмової бригади Збройних сил України Дмитро Кухарчук в ефірі національного телемарафону Єдині новини розповів про ситуацію в Красногорівці та загалом на Авдіївському напрямку.

Ситуація на Авдіївському напрямку

– Оперативна ситуація залишається складною. Це головний напрямок удару противника на цій лінії бойового зіткнення. Він намагається створити співвідношення сил і засобів 1:10, тобто в 10 разів вище за наші. Починаючи з Авдіївської операції, закінчуючи тим, що вони зараз роблять, спроб не полишають.

Можна констатувати, управління залишається одним і тим же самим, вони просто змінюють батальйони, які не знають про власні втрати, проходять вогневу підготовку, тому не можна сказати, що противник показує себе погано. Але противник зазнає колосальних втрат, тому сказати, що ситуація повністю стабілізована, я не можу. Ворога зустрічаємо і знищуємо гідно, однак і нам доводиться тут не просто, – наголосив він.

Зараз дивляться

Що з Красногорівкою

Дмитро Кухарчук запевнив, що Красногорівка Донецької області, куди намагалися наступати російські окупанти, залишається під контролем українських захисників.

– Зараз Красногорівка залишається під контролем українських військ. Ми провели операцію з вибиття противника з Красногорівки. Противник здійснив нахабну операцію із заведенням особового складу в Красногорівку на бронетехніці та по мінних полях, повністю ігноруючи мінні шлагбауми й загородження. Вони зазнали втрат, але близько 100 осіб противника було знищено в Красногорівці, вибито повністю з цього села, – стверджує військовий.

Теги за темою
Донецька область
Джерело матеріала
loader