Оселедець - популярна риба, яку вживають як окремий продукт, так і як компонент у стравах, наприклад, в салаті "Шуба". Загалом оселедець має багато корисних властивостей, але для деяких людей може становити небезпеку, пише pixelinform.
Фахівці стверджують, що звичний всім оселедець має чимало корисних властивостей. По-перше, у ньому у величезній кількості містяться поліненасичені жирні кислоти омега-3, які зміцнюють серцево-судинну систему, підвищують рівень "хорошого" холестерину і мають протизапальний ефект.
Тобто, з одного боку, помірне споживання цієї риби принесе організму чимало користі, але за умови, що людина не має протипоказань.
Але є і темна сторона цього популярного продукту. Експерти настійно не рекомендують вживати оселедець людям, які страждають на гіпертонію, хвороби нирок і мають схильність до набряків.
Головна небезпека полягає не зовсім у рибі, а в солі, яка міститься у ній у великих кількостях. Сіль затримує рідину в організмі, підвищує тиск і може призводити до набряків.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, окуляри не знадобляться до глибокої старості: яка їжа допомагає зберегти зір.